Nokia 2720 Flip a 800 Tough jsou telefony plné rozporů. Více se nám líbí odolná konkurence pro CAT

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 8

Názory k článku

10. 05. 2020 01:05

Zkoušel jste rozsvítit svítilnu delším stiskem šipky nahoru? Pár takových zkratek tam je, ale nejsou zmíněny v návodu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 05. 2020 00:26

Nevím, přijde mi, že se Nokia vrací v čase, ale s mnohem horší kvalitou. Už před deseti lety byly na trhu telefony s lepším fotoaparátem (auto focus už je snad standard pro focení textu) , vyšším rozlišením displeje a na nic se v systému dlouho nečekalo.
Konstrukce toho véčka mi přijde nelogická. Tak je to telefon pro detox nebo pro důchodce? S tak obrovskými tlačítky by se mi akorát každý smál.
Kai OS nevypadá špatně, ale na tak titěrném rozlišení a slabým výkonu je zcela nepoužitelný . Je rok 2020, ne 2005.
A cena je taky přestřelená. 2 800 Kč.- ? Osobně jsem si v lednu objednával Sony Xperii Z3 Compact z Aliexpressu za 1 750 Kč,- (jeden z posledních použitelných chytrých telefonů s malou úhlopříčkou displeje 4,6' ) . Ano, riskoval jsem, že mi přijde zmetek, ale nestalo se tak. A teď si užívám telefonu, který se prodával kolem 15 tisíc. Výkon Snapdragonu 801 předčí tyto Nokie, stereo reproduktory hrají perfektně, ... . Akorát jsem systém downgradoval na Android 4.4.4 KitKat a rootnul jej (kvůli delší výdrži na baterii a odstranění bloatwaru) .OT: To jako Vážně měníte reklamy na webu automaticky když píšu tuto odpověď? Kolik to sežere dat, když se za několik minut změní reklama asi 10x ? Kolik z toho vyždímete peněz? U prokliků mezi kapitolami ještě beru, ale měnit reklamy pod rukama uživatele? Cirkus.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 05. 2020 23:15

no, nevím....motorola a nokia mi splývají, dvě značky, které jsou čínské a kttré mi splývají ...pokud to někomu uniklo tak obě dvě značky koupili čínani ...silně zaostávají za jinými čínskými značkami huawei, xiaomi, realme, one plus...poměr cena a výkon je tragický

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 05. 2020 17:35

Za tyto peníze bych určitě tyto telefony určitě nekupoval, ale až spadnou ceny, tak by to nemusela být špatná volba. Loni jsem si koupil na hraní a na detox od smartphonů Nokii 8110 4G dual SIM za necelých devět stovek a pokud od těchto telefonů nečekáte to samé co od chytrých placek, tak to zas taková tragédie není. Ta N8110 určitě není na vypisování dlouhých románu, foťák na dnešní dobu fakt jen nouzovka a užitečných aplikací poskrovnu, ale oproti důchodcovským Aligatorum apod. za stejnou cenu nabídne díky 4G, hotspotu, aplikacím jako WhatsApp, Facebook aj. vyšší užitnou hodnotu. Určitě by ale nešlápli vedle, kdyby přišli s nějakou reinkarnovanou Nokií, která by měla výbavu aspoň jako nejlevnější model od Xiaomi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 05. 2020 10:50

Mám stejný systém v Nokia 8110 4G. Není to vyloženě tragédie, ale moc příjemně se to nepoužívá. Vadí mi třeba to, že nelze na kurzorový kříž naprogramovat žádnou funkci. Nebo že některý položky jsou zanořený hluboko v menu, například procenta baterie, hotspot atd. Psaní SMS, a textu všeobecně, není žádná sláva. Nechce se mi zabíhat do detailů, ale oproti komfortu psaní na prastarých Nokiích je to bíííída. Funguje na tom aplikace Fuckbooku, jejíž součástí je messenger, ale píšete jen to takovýho jednořádkovýho pidiokýnka. Z toho vyplývá nulová možnost kontroly již napsaného. Funguje na tom Whatsapp, ale jen na textovou a obrázkovou komunikaci. Zapomeňte na videohovory nebo Whatsapp Web. Tu a tam se mi stane, že se ztratí nahrávka z diktafonu. Prostě navždy zmizí. systém nepatří mezi nejrychlejší, což nutně neznamená, že byste čekali v řádu vteřin, ale prodlevy nejsou právě příjemné, napadá mě třeba přepínání velkých malých písmen při psaní. Pokud píšete rychleji, systém nenapíše velké písmeno na začátku věty. Při pomalejším psaní ano. Dále budete bojovat se zoufalým nedostatkem aplikací. Hry mě nezajímají, ale ani těch není mnoho. GPS včetně navigace lze využít jen s online google mapami, což je pěkný opruz. Výdrž 1500 mAh baterie je při mírně aktivním používání cca 1,5 - 2 dny, což na polohloupý mobil není žádná sláva. Displej není úplně špatný, i ve slunném dni je s trochou fantazie čitelný. Chybí mi automatická regulace jasu. Foťák má sice 2MPx, ale ten fixfocus fotí prakticky stejně jako moje první chytrá Nokia 7650. Na snímání textu rovnou zapomeňte. Celkově vzato, kdyby tenhle telefon přišel před patnácti lety, byl by to nejspíš hit. V roce 2020 je to taková malá tragédie, nepovedený pohrobek starých dobrých poctivých Finů. V "Nokiích" zmiňovaných v článku bude možná něco mírně vylepšeno, ale pochybuju že to té míry, aby se to dalo používat aspoň tak dobře, jako třeba prehistorická Nokia 6300. Až HMD global vyrobí nějakej klon se starým systémem S40, udělám ze své primární S10 sekundární mobil, a 8110 4GB někomu daruju. Ke koupi spíš nedporučuju. Budete se muset přizpůsobit těžkopádnému telefonu, místo aby tomu bylo naopak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 05. 2020 01:40

Za ty peníze si to nikdo normální nekoupí, jedině zoufalec, neschopný používat dotykáč, tlačítkáčový fanatik nebo retro nadšenec, jemuž je cena šumák.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor