Nokia 3350 – svěží novinka z dálného východu

Nová Nokia 3350 s sebou přináší mnoho novinek, díky kterým nechává předchozí model 3330 daleko za sebou. Nový vzhled a vylepšené funkce, to je nová Nokia 3350. Přinášíme vám exkluzivní informace a fotografie.

Je jaká je...

Nová Nokia 3350 pokračuje v cestě oblého designu, kterou kdysi započala Nokia 3310. Oproti ní však oplývá novou klávesnicí, která má v horní části efektně prosvětlené kurzorové klávesy, a podstatně nižší hmotností, kterou se podařilo snížit (hlavně díky baterii) na přijatelných 108 gramů, což je o 25 gramů méně než u modelů 3310 a 3330. Telefon disponuje samozřejmě všemi funkcemi jako jeho předchůdce (včetně hlasového ovládání, vlastního telefonního seznamu a profilů) a přidává funkce nové (viz níže). Stejně jako jeho sourozenci je duální a je určen pro sítě GSM 900/1800 MHz. V současné době vstoupil na asijský trh a ještě není jasné, zda se bude prodávat v Evropě nebo ne. I tak je ale možné, že se s ním v našich končinách možná již brzy setkáme, podobně jako třeba s Motorolou Accompli 6188 nebo některými dalšími nepříliš běžnými telefony.

Buďte originální!

Nokia staví svou obchodní strategii u nejnižší třídy telefonů především na originalitě. Na výměnné kryty, loga a vyzváněcí melodie jsme si u Nokie již zvykli, ale nová 3350 šla ještě mnohem dál. Nyní si totiž můžete všechny obrázky kreslit přímo v telefonu pomocí vestavěného obrázkového editoru. Ten umožňuje nakreslit logo operátora nebo profilu, či obrázek, který pak odešlete jako obrázkovou SMS. Kromě toho si můžete obrázek do své Nokie stáhnout i přes WAPový prohlížeč.

Další, velice potěšující, novinkou je možnost změny tónu upozornění na zprávu, včetně možnosti přidělení vlastní melodie. Ačkoliv je to u ostatních telefonů celkem běžná funkce, tak u Nokie 3xxx se jedná o něco nového. Nově také zmizel hlavní znak nejnižší řady telefonů Nokia, tedy NaviKey. Místo něj naleznete čtyři ovládací tlačítka podobně jako tomu je u Nokie 8310.

  

Co přibylo oproti modelu 3330

Když přišla na trh Nokia 3330, tak s sebou příliš nového nepřinesla. U Nokie 3350 je to však již poněkud jiné. Pravděpodobně nejzajímavější novinkou je (konečně) Li-Ion akumulátor, který podle údajů výrobce udrží nový telefon při životě celých 260 hodin v pohotovostním režimu a nebo 285 minut při hovoru. Další novinkou jsou nové hry Dance2Music (figurka, která tancuje podle melodie), Link5 (piškvorky) a Magic Draw (losování čísel). Ty staré tam samozřejmě zůstaly.

Vylepšení se dočkal také WAPový prohlížeč, který nově podporuje WAP 1.2 a nově v něm přibyla možnost ukládání záložek (bookmarků), které pak můžete odeslat svým přátelům pomocí SMS. Kromě samotného vylepšení WAPového prohlížeče však přichází i výše zmiňovaná možnost stáhnutí dalších obrázků. Stejně tak je možné z WAPu stahovat další úrovně her. Oboje najdete na WAPových stránkách, které pro tento telefon zřídila Nokia.

Další příjemnou novinkou jsou změny u časových funkcí. Nově totiž přibyl spořič obrazovky, který umožňuje zobrazit aktuální čas přes celý displej v podobě analogových či digitálních hodin (to už ale nabízí dávno Siemens). Spořiče obrazovky vůbec doznaly poměrně velkých změn, a tak se u nové 3350 setkáte s nepřeberným množstvím nových animací, které mohou zaměstnávat displej vašeho telefonu ve chvíli, kdy se mu zrovna nevěnujete. Kromě toho však přibylo také dalších 8 obrázkových zpráv, přičemž další obrázky si můžete nakreslit přímo na telefonu a nebo je stáhnout přes WAP.

Ve zkratce

  • Mobilní telefon Nokia 3350
  • Rozměry:113×48×22 mm
  • Hmotnost: 108 g
  • Sítě: EGSM 900 a 1800 MHz
  • Baterie: Li-Ion
  • Pohotovostní doba: 55 – 260 hodin
  • Doba hovoru: 160 – 285 minut
  • Displej: 5 řádků
  • Paměť: 100 místo pro telefonní čísla
  • Další funkce a vlastnosti: časové funkce, budík, odpočítávání, stopky, možnost nahrát logo a zvonění, obrázkové zprávy, chat, T9, předdefinované smajlíky, dlouhé SMS (460 znaků), animované spořiče obrazovky, editor obrázků, osm her (možnost stáhnout nové levely), kalkulačka, WAP (14,4 kb/s), profily vyzvánění, vibrace

Poděkování: Na závěr článku bychom rádi poděkovali našemu kolegovi Paulu Mattovi z Hong Kongu, který nám dodal exkluzivní fotografie a informace. Zároveň prosím omlouvte sníženou kvalitu fotografií.

 

Diskuze (95) Další článek: Vyzkoušejte si komunikátor Motorola Accompli 008: zadarmo

Témata článku: Nokia, Nokia 3310, Nokia 3330, Běžná funkce, No Battery, Novinka, Paintbrush, Východ, Nov