Nokia 6300i: novinka/nenovinka dostala Wi-Fi a bude telefonovat přes internet

Nokia má nový model. Už podle názvu jste ale asi poznali, že zase až tak úplně nový není. Nokia 6300i se od „staré dobré“ 6300 liší pouze „íčkem“ v označení a pod kapotou přibyl modul pro Wi-Fi. V menu telefonu je pak navíc položka, která by měla usnadnit internetovou telefonii (VoIP). Připojení přes Wi-Fi bude samozřejmě využitelné i pro surfování a veškeré další aplikace, které vyžadují připojení k internetu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aby se novinka lišila i na pohled, dostala alespoň nový platinový lak

Pozorní čtenáři si jistě pamatují jiný klon 6300, který byl také obohacen o Wi-Fi, a to Nokii 6301. Na tomto modelu je nejzajímavější technologie UMA (Unlicensed Mobile Access), která umožňuje plynulý přechod mezi celulárními sítěmi (GSM, UMTS) a bezdrátovými sítěmi Wi-Fi. Většímu rozšíření zabránila zřejmě nutnost podpory technologie ze strany operátora. Na podzim představený mobil má Nokii pomoci v křížovém tažení za vymýcením pevných linek, zatímco dnešní novinka s „obyčejnou Wi-Fi“ cílí především na firemní klientelu, která si reprezentativně vyhlížející štíhlý mobil velice oblíbila. Nemá cenu pouštět se do technického popisu dobře známého přístroje, dobře poslouží odkaz na srovnání standardní Nokie 6300 a hybridní 6301 v katalogu mobilů. Pokud si chcete telefon připomenout ještě více, mohu doporučit náš rozsáhlý redakční test.

Novou Nokii 6300i si budeme moci koupit už v dubnu za cenu 175 euro. S ohledem na momentální divokost české měny se trochu bráním přímému přepočtu, ale pro představu, Nokii 6300 lze v zahraničních e-shopech koupit okolo 130 euro (u nás od 4 200 Kč).

Diskuze (24) Další článek: T-Mobile: soutěž o vstupenky na hiphopovou událost jara

Témata článku: Nokia, , , Nokia 6300i, Dostál, Zahraniční e-shop, A/B, DOS, Telefon, Novinka, Dostal, Nen, F +, Pře, Dnešní novinka, Nov