Nokia 6670: střídmé dvojče (první dojmy)

Včera jsme si mohli poprvé osahat nový symbianový telefon od Nokie. Naše dojmy z prvního živého seznámení jsou popsány v následujícím článku.
Kapitoly článku

Uvnitř není rozdílu

A právě shodné uchycení nás přimělo k nápadu zadní kryty vyměnit. Není velkým překvapením, že vše pasovalo. Pod kryty je vše stejné. Lože baterie, SIM karty i paměťové karty jsou na stejných místech jako u 7610.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zadní kryt lze s Nokií 7610 vyměnit • přední kryt vyměnit nelze

Změny se však skrývají pod předním krytem. Díky zcela odlišnému profilu klávesnice nelze vyměnit kontaktní destičky a tím pádem také kryty.

Již prověřený megapixel

Vestavěným megapixelovým fotoaparátem můžete pořizovat snímky až do rozlišení 1152 × 864 obrazových bodů. Při srovnání s fotografiemi pořízenými Nokií 7610 zjistíme, že se jedná opravdu o stejnou techniku a k žádným inovacím zde nedošlo. Na snímcích jsou bohužel patrné mírné neostrosti a fotoaparát je velmi náročný na vyvážený jas po celém snímku, jinak jasnější místa silně "přepaluje". Obrázek si můžete udělat sami, jen upozorňuji, že jsou obrázky poněkud větší (cca 200 kB), aby bylo zachováno jejich plně rozlišení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Náš klasický srovnávací obrázek • detailní pohledy

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázka digitálního zoomu

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Další ukázkové fotografie

  
Fotografie pořízené telefonem Nokia 7610

Programové vybavení

Nemá cenu popisovat, jak se Nokia 6670 ovládá a co všechno umí. Vše má pod kontrolou operační systém Symbian 7.0s Series 60, který již dobře známe. Přibyla akorát nová grafická témata. Novinkou v oblasti softwaru měla být podpora formátů kancelářských aplikací a nový antivirový program. Tyto aplikace jsme však nemohli vyzkoušet. K novým telefonům budou dodávány na CD a uživatel si je bude do telefonu sám nahrávat. Bez tohoto CD je telefon vybaven úplně stejně jako Nokia 7610.

Možná si říkáte, proč vlastně Nokia model 6670 uváděla na trh, když je tak moc podobný již nabízenému telefonu 7610 a jediný podstatný rozdíl je v softwaru, který lze do staršího typu dodatečně nahrát. Vysvětlení je jednoduché. 7610 je hodně stylový telefon, který nemusí vyhovovat každému a proto Nokia udělal prakticky stejný model s více konzervativním vzhledem.

Nabízet se bude s cenou nepatrně nižší oproti 7610 a na trhu by se telefon měl objevit do listopadu tohoto roku.

Bližší technické parametry telefonu Nokia 6670 naleznete zde

Témata článku: Nokia, Nokia 6670, Nokia 7610, Nokia 7610 Supernova, Poslední znak, Střízlivý design, Dvojče, Str