Nokia 9210: dvaadvacet obrázků z aplikací včetně popisků

Dali jsme si tu práci a sejmuli celkem 22 obrázků z nového komunikátoru. U každého obrázku najdete popis, jaká aplikace na něm je a co umí. Díky tomu se můžete s Nokií 9210 seznámit podstatně lépe, než jen z pouhého textu v recenzi.

Dali jsme si tu práci a sejmuli celkem 22 obrázků z nového komunikátoru. Prohlédněte si všechny nejdůležitější aplikace, abyste se mohli s Nokií 9210 seznámit ještě lépe.

Nepřehlédněte: recenze komunikátoru Nokia 9210
Nesmíte minout: fotografie nové Nokie 9210

První obrázek: základní aplikací komunikátoru je Desk. Je to něco jako plocha ve Windows – sem si dáte zástupce na nejpoužívanější programy a nemusíte neustále hledat, kde se daný program nachází.
Druhý obrázek: do složky Extra se schovávají všechny další programy, které si časem doinstalujete; jsou zde také ovládací panely.

     

První obrázek: mezi základní kancelářské aplikace patří Word. Má sice jen základní možnosti (nastavení stylů, písma a odstavců), to ale bohatě stačí. Vadí mi jen kostrbaté psaní češtiny.
Druhý obrázek: tabulkový procesor (zde Sheet) umí také jen základní možnosti Excelu, ale umí pracovat s několika listy (!)

     

Nokii 9210 nechybí ani wapový a internetový prohlížeč. Wapový má tu výhodu, že se na něm špičkově čte, internetový zase v možností zoomování. Když se stránka nevejde na displej, můžete si klidně zmenšit. Prohlížeč umí rámy, ovšem nezvládá JavaScript.

     

Mezi základní komunikační funkce patří bezesporu e-mail. Zdejší aplikace Messaging sjednocuje posílání a přijímání zpráv, faxů a e-mailů. Účtu pro e-mail můžete mít několik, navíc se sem synchronizují také e-maily z počítače.

     

Nokia 9210 má velmi dobré multimediální schopnosti. Umí pracovat s obrázky jak ve formátu EPOCu, tak i JPG a BMP. Můžete také přehrávat video, a to docela vysokou rychlostí. Pětiminutové video zabralo po konverzi do formátu komunikátoru 2,5 MB.

     

První obrázek: Nokia 9210 umí pracovat se zvuky ve formátu WAV. Ty si můžete nahrát přes digitální záznamník, případně poslat z počítače. Soubory WAV můžete také nastavit jako vlastní zvonění.
Druhý obrázek: program pro práci se soubory. Připomíná Průzkumníka Windows, škoda jen, že si nemůžete spustit dvě okna vedle sebe.

     

První obrázek: velikost použité a volné uživatelské paměti. Můžete si zvolit pohled na paměťovou kartu nebo komunikátor.
Druhý obrázek: seznam instalovaných programů. Škoda jen, že se neukazuje, zda jsou nainstalované na kartě nebo v paměti komunikátoru. Příjemné ale je, že se ukazuje jejich velikost.

     

První obrázek: kalendář je v komunikátoru naprosto špičkový (a skoro stejný jako v Psionu). Můžete se dívat na denní, týdenní a měsíční přehledy schůzek a úkolů, vytvářet několik agend (např. soukromou a pracovní), tvořit kategorie pro úkoly, které se po synchronizaci zkopírují i do Outlooku (případně jiného programu). Zajímavé je rovněž barevné odlišení událostí (barvy si můžete sami nastavit).
Druhý obrázek: docela dobře zpracované kontakty s více položkami na jméno. Bohužel, nemůžete změnit zobrazení, takže vždy vidíte jen seznam jmen a v pravé části podrobný náhled.

     

První obrázek: kalkulačka, na ní není nic zvláštního.
Druhý obrázek: nastavení displeje, můžete měnit kontrast, podsvícení a na dalších záložkách i barevnost aplikací (zde je hlavní barva červená).

     

První obrázek: na komunikátoru jsou samozřejmě i hry. Tato je na cédéčku a musíte v ní skákat s kuličkou tak, abyste prošli všechny kroužky. Je to hra hlavně o rovnováze – musíte se naučit skákat tak, abyste nepraskli.
Druhý obrázek: konvertor všeho možného – měn, mír i váh.

  

První obrázek: nastavení alarmů, tedy budíčků s možností opakování. Lze nastavit jiné buzení pro pracovní den a jiné pro víkend, nebo si nastavit, že máte brát prášky pětkrát denně.
Druhý obrázek: Nokia 9210 zvládá samozřejmě i profily vyzvánění. Jak jsem už napsal výše, jako zvonění si můžete nastavit libovolný soubor WAV.

     

Nepřehlédněte: recenze komunikátoru Nokia 9210
Nesmíte minout: fotografie nové Nokie 9210

Diskuze (6) Další článek: Roaming prakticky: s mobilem do Německa

Témata článku: Nokia, , , , Obr, Nejdůležitější aplikace, Hlavní barva, Popis, Pop