Nokia a Facebook: jak těsné bude propojení

Nokia v úterý představila svůj nový hudební kousek 5630 XpressMusic. V prvním pohledu jste si mohli přečíst o několika zajímavých novinkách, mezi nimiž byla také zmínka o podpoře Facebooku. O jakémsi partnerství mezi Nokií a Facebookem se vědělo už dříve. Co však vyplavalo na povrch až nyní, je fakt, že toto partnerství je možná těsnější, než se na první pohled zdálo.

Původně se totiž předpokládalo, že Nokia nabídne jakousi odlehčenou verzi Facebooku. Možnost procházet fotky, uploadovat média, měnit statusy apod. Wall Street Journal však včera informoval o tom, že s Facebookem by měl být přímo propojen také vestavěný adresář telefonu. Nejenže bychom mohli kontakty telefonu se „sociálním klubem“ synchronizovat, ale přímo v adresáři bychom také viděli online statusy uživatelů s možností instantní komunikace.

Nokia by tak byla vůbec prvním výrobcem, který by tak komplexní partnerství s Facebookem nabídnul. A to i přesto, že Facebook už dnes dostanete do adresáře iPhonu i některých modelů BlackBerry.

Podobná partnerství by pak mohla vzniknout také se společnostmi Palm a Motorola, s nimiž Facebook v současnosti vyjednává. O tom, co jsou fakta a co jen domněnky, se dozvíme více v následujících měsících. Telefon by se měl na trhu objevit v červnu za cenu kolem 6 500 Kč.

Diskuze (9) Další článek: Samsung Blue Earth: vejčité překvapení hnané sluneční energií

Témata článku: Nokia, , , , Pro +, FAC, Jak, Propojení, F +, Společnost palm