Nokia českým vývojářům: Rozeberte si 100 nových Lumií

Nokia si podchytila marketingovou podporu nových Lumií na všech frontách. Po velké kampani pro média i širokou veřejnost přicházejí na řadu vývojáři. Pro masovější rozšíření platformy Windows Phone jsou právě vývojáři aplikací klíčovou skupinou. Nokia je chce motivovat k práci sympatickou nabídkou sto nových Lumií pro ty nejšikovnější a nejrychlejší. Větší část ze stovky rozdaných Lumií by měla tvořit právě vlajková Lumia 800.

Společnosti Microsoft a Nokia mají přístroje připraveny pro prvních sto vývojářů, kteří vytvoří tři originální aplikace, umístí je na Marketplace a celkový počet stažení těchto aplikací dosáhne alespoň 50. „Testovat aplikace v emulátoru není vždy komfortní. Proto vývojářům nabízíme náš telefon, na kterém budou moci své originální aplikace ladit. Věříme, že stovka telefonů pokryje velkou část potřeb české vývojářské komunity,“ říká Igor Šmerda zodpovědný v Nokia ČR za podporu vývojářů.

Klepněte pro větší obrázek 
Na tomto mobilu budou moci vývojáři testovat své aplikace

Všechny soutěžní aplikace budou vystavené na www.msdn.cz/nokia. Akce pro vývojáře probíhá od 1. února 2012 a skončí 31. května 2012, nebo v okamžiku, kdy bude celá stovka telefonů rozdána. Právě mezi těmito daty musí být aplikace umístěny soutěžícími na Marketplace. Prozatím jsou v obchodě zhruba dvě stovky českých aplikací, celkový počet aplikací na Marketplace se v posledním měsíci vyšplhal k 60 tisícům.

Diskuze (7) Další článek: Kalorické Tabulky: první mobilní aplikace s mojeID

Témata článku: Nokia, , Nokia Lumia 800, Vývoj, Igor, Nov, Nokia C, Originální aplikace, Český, Vývojář, Český vývojář