Nokia chrání své baterie proti padělatelům hologramem

Nokia sice rozeslala tiskovou zprávu o svém novém programu, který má spotřebitelům pomoci rozeznat originální baterie, až včera, není to ale taková novinka. S akumulátory, které jsou označeny hologramem, jsme se setkali už u dvou telefonů, které jsme testovali.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Baterie s hologramem na Nokii 6630

Pod hologramem je na baterií také stírací políčko s identifikačním kódem. Online nebo prostřednictvím SMS pak bude možné ověřit, jestli jde opravdu o originální příslušenství Nokia. Konkrétní adresu stránky, kde lze ověření provést, jsem ale nenašel.

Klepněte pro větší obrázek
Hologram na baterii Nokie 7260

„Bezpečnost spotřebitelů je pro nás na prvním místě a budeme podnikat ještě razantnější opatření ke zvyšování informovanosti spotřebitelů o nebezpečí, které představují padělané a nekvalitní neznačkové baterie,“ uvedl Razvan Olosu, viceprezident divize Mobile Enhancements, Multimedia společnosti Nokia. „Tímto novým programem označování produktů Nokia přímo útočíme na padělatele, kteří vyrábějí potenciálně nebezpečné baterie. Díky hologramu spotřebitel pozná, zda se jedná skutečně o originální baterii Nokia.”

Slova o padělatelích jsou možná trochu silná. Nokia vůbec neuvažuje o možnosti, že neznačkové baterie mohou být stejně kvalitní jako originály a všechno hází do jednoho pytle. Na druhou stranu je ale pravda, že v případě výbuchů baterií podle dostupných informací nešlo o originální příslušenství.

Diskuze (22) Další článek: Srovnání všech megapixelových fotomobilů (exteriér II)

Témata článku: Nokia, , Hologram, Pad, Nokia C, Originální baterie, Pro +