Nokia Game 2003: nejen mobilní dobrodružství

Nokia Game je několikadenní zábavná hra, které se můžete zúčastnit prostřednictvím internetu a mobilu; ani nemusíte být majiteli telefonu této značky. Nokia pro letošní ročník připravila příběh, do něhož nás vtáhne prostřednictvím dívky s exotickým jménem Flo.

Nokia Game - počátky

Pokud zapátráme v minulosti po akcích s názvem Nokia Game, dostaneme se až do roku 1999, kdy byla pod tímto názvem pořádána hra pro velmi omezené množství hráčů.

Již rok nato se ale Nokia Game pořádala mezinárodně v zemích Evropy, mezi něž patřila i Česká republika. Příběh byl velmi tajemný, plněné úkoly byly časově omezené a indicie byly rozprostřeny ve všech médiích - v televizním vysílání, rádiu, novinách a na internetu. Hráči tak strávili nejednu pernou chvilku při hledání a skládání celého příběhu.

Další dva roky se hra začala postupně přesouvat na internet - všechna vodítka, spoty a důležité odkazy mohli hráči najít na oficiálních stránkách hry.

Nokia Game 2002

Loňský ročník hry využíval již všechny prostředky interaktivní zábavy. V průběhu 21 dní jste se mohli ve fiktivním Světě hudby naučit skládat vlastní skladby na syntezátoru, vytvářet reklamní poutače a v neposlední řadě se snažit o vhodné investování prostředků do správných firem.

Hlavní náplní hry bylo obchodování - tedy jakási burzovní taktika. Pro to, aby se hráči umístili mezi nejlepšími, museli správně investovat. Pro začátek všichni získali od tajemného mecenáše - strýčka L. - určité množství famů, kterými se ve Světě hudby platilo. Za ně pak mohli nakupovat aktiva zpěváků, producentů, hudebních nakladatelství a dalších, kteří pro hudbu něco znamenají.

Aby byl nákup dostatečně zajímavý, odehrával se ve 3D světě. Hráči měli omezené prostředky pro pohyb v daném dni a museli tedy velmi taktizovat, kam jít a co nakoupit.


Prostředí "Světa Hudby" v Nokia Game 2002

Jak už to v běžném životě chodí, změnu v hodnotách aktiv ovlivňovala náhoda. Byla vyhlášena jednou za den a její následky se projevily o pár hodin později. Kdo nakoupil, případně prodal správná aktiva, neprodělal.

Aby neustálé nakupování a prodávání aktiv nebylo fádní, bylo doplněno několika hrami ze zcela jiného soudku. Hrál se Traxxrr! - obdoba střílečky z dob 8-bitových počítačů - obrovské 3D piškvorky nebo třeba Fanraiser.

 
Hry v Nokia Game 2002

Finále Nokia Game pak bylo velkolepé. Hráči zápasili se strategickou hrou CrossOver, kde bylo třeba vytvořit cestu natáčením zvláštních kostek. Hra byla s každou úrovní těžší.


Finálová hra NG 2002

Nokia Game 2003: nový příběh, nová dobrodružství

Letošní ročník Nokia Game startuje za necelý týden, přesněji 19. listopadu. Nokia slibuje celých deset dní neobvyklého dobrodružství a napětí. Příběh začíná celkem jednoduše - zcizením mobilního telefonu dívce Flo, která se vydává po jeho stopách.

Zaregistrovaní hráči jsou již druhý týden pomocí e-mailových zpráv informováni o tom, co Flo podniká a co se kolem ní děje. V zaslaných zprávách je den po dni skryto jedno písmeno tajného poselství.

 

Hra se v těchto dnech dostává do stále větších obrátek, i když se ještě doopravdy nehraje. Zaregistrovaní hráči zatím svádí boj na snowboardové trati. Své výsledky mohou porovnávat s nejlepším výsledkem spoluhráčů a snažit se umístit na co nejlepším místě. Zatím jde jen o přípravu, ale za pár dní se už bude hrát naostro.

Letošní hlavní cenou bude nový telefon Nokia N-Gage, který získá padesát nejlepších hráčů z naší republiky. Ještě váháte, zda se máte k Nokia Game připojit? Dlouho se nerozmýšlejte, protože počet registrací je omezen a loni se zdaleka nedostalo na každého zájemce.


Přímý odkaz pro registraci do Nokia Game

Nokia vytvořila speciální web www.nokiagame.com. V průběhu hry ale nezapomeňte navštěvovat také naše neoficiální stránky www.nokia-game.cz, kde se vždy dozvíte, co je nového, dáme vám různé tipy pro zdárné dokončení hry a v diskusi s ostatními hráči možná najdete správnou strategii.

Váš názor Další článek: Další chytrý telefon s Windows na obzoru

Témata článku: Nokia, , Nokia N-Gage, Reklamní poutač, Dobrodružství, Mobil, Loňský ročník, Nokia G, Crossover, MOBI, Investování, Game