Nokia GEM a HumanForm: budoucnost je fantastická

Co nás podle výzkumného centra Nokie čeká a nemine? Mobily budoucnosti jsou průhledné, ohebné, zobrazují po celé ploše a nemají jediné tlačítko.

Nokia na svém blogu představila koncept jménem HumanForm a sama říká, že je to spíše ryba, než telefon. Ano, je trošku odtržený od reality (zřejmě i od té, co nás teprve čeká). Existuje zatím jen ve fantazii tvůrců a na níže přiloženém videu, používá nanotechnologie, ale také ovládání pomocí ohýbání přístroje – to je prvek, který nedávno Nokia předvedla na funkčním konceptu Kinetic.

Klepněte pro větší obrázek
K 25. výročí založení svého Výzkumného centra pustila Nokia fantazii z řetězu

Vysněný finský telefon budoucnosti už se nedělí na displej a ostatní části. Obsah se zobrazuje po celé ploše přístroje, celý povrch je také dotykový. Na těle nenajdete jediné tlačítko, ani konektor (nabíjí se indukčně), není tedy divu, že je koncept HumanForm vodotěsný.

Druhý koncept se jmenuje Nokia GEM a Finové jím slaví 25. výročí založení výzkumného centra Nokia Research Center. Tahle představa o budoucnosti zobrazuje obsah po celém svém povrchu a tomu je uzpůsobené uživatelské prostředí. Hlavní je zrovna ta plocha, která je natočená k obličeji uživatele, na bocích je jakési menu, které nikde nepřekáží, přesto je stále po ruce. Na zadní straně se může zobrazovat reklama, která neobtěžuje samotného majitele telefonu, vidí ji jen ostatní.

Diskuze (19) Další článek: Motorola Razr: vydařený comeback [video]

Témata článku: Nokia, , Nokia G, Budoucnost, F +, Fan, Celý povrch, Druhý koncept, Human