Nokia Lumia 610: základní kurz tanga [recenze]

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 104

Názory k článku

13. 08. 2014 13:42

Nokia 610 je podla mna o h.o...n.e, lebo na webove ulozisko sa mozem z vysoka v.y.s..a.t a Bluetooth je funkcne akurát tak na pripojenie prislusenstva... subory cez Bluetooth neprenesiete debilny soft Zune je tiez debilny a total odveci, stary soft Nokia Suite bol rozhodne prepracovanejsi a najma prehladnejsi! Ani sa nedivim, ze nokia ide do prdele, ked produkuje taketo mobily. Je to velka skoda, lebo inak 610 by bola dobra, vydrz baterie je super, ale co mi je to platne, ked je to polofunkcny srot, ktory si stale pyta datove prenosy!!! Na asocialne siete z vysoka s.e.r.u!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 12. 2012 19:42

Nokia Lumia 610 nebo HTC Desire C? Jsem nenáročná uživatelka Poraďte prosííím..
Když čtu různé recenze na tu 610, tak se celkem děsím.. Ale mám radši Nokie tak celkově.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 06. 2012 21:34

Nokia dělá u tohohle mobilu dvě zásadní chyby. Snížila výkon (vlastně chyba Microsoftu) a přepískla cenu. Sám jsem šťastným majitelem Nokie 710 (kterou bych na žádný Android nevyměnil) a kterou mám z dovozu za 4000Kč.
Až 610 bude stát 3000Kč z dovozu, bude mít smysl nad ní vůbec uvažovat. I tak si ale myslím, že je lepší připlatit si za 710, která je ve spoustě ohledů mnohem lepší. Už jen ta rychlost, největší bolest všech jedno jádrových Androidů, je prostě slabá. Výdrž slušná, ale z 710 dostanu to samé, ne-li lepší (bez datového tarifu i 5 dní). Další, tentokrát čistě subjektivní, problém mám s designem, který se mi vůbec nelíbí. V dolní části telefonu prostě "čumí" moc ta barevná krytka.A jen tak mimo, co mají všichni proti Windows Phone? Systém je to skvělý. Bleskově rychlý na to, že má jednojádrový procesor (Andoidy se můžou jít zahrabat), čistý design (Androidy se mohou jít zahrabat - snad kromě Vanilla Androidu). Vždy mě moc pobaví, když v recenzích čtu, že mobil s Andoidem za dobu testování spadl/zasekl se/cokoli jen 2x (apod.). Já se snažil 3 dny WP zahltit tak aby se alespoň zpomalil - bez úspěchu! Zune je trochu osina v zadku, ale že by to bylo tak strašné jak mnozí tvrdí? Naopak je velice praktický při správě Hudby. A nepřítomnost slotu pro pam. karty - někomu to vadit může. Já nikoho takového neznám. Mám v mobilu 4 GB písniček a bohatě mi to stačí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (19)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 06. 2012 21:12

Hodnotím telefon, jako dobrý z pohledu zákazníků, na které je zaměřen. Zkrátka jsou uživatelé kteří ocení základní funkce telefonů jako je fm radio, navigace, přehrávač které nebudou komplikované a jednoduché, kteří nepotřebují mít z telefonu flešku, nepotřebuji aby aplikace běžely na pozadí, neumí pracovat moc s MP3 a potřebují aby bylo vše na jeden klik. Pak má absence paměťové karty, očesaný operační systém a omezené práce s multimédii význam. Teď ještě aby si Nokia uvědomila že je ještě druhá skupina která chce aby aplikace jely na pozadí a umí je vypínat, využívá telefon jako flešku a umí se rozhodnout co na kartě chce mít a co ne, umí při instalaci i nastavit parametry programů a vyžaduje vetší volnost při práci se soubory. Protože kdybychom to nepotřebovali už dávno si koupíme něco jiného .... třeba Apple Iphone…

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 06. 2012 16:04

Joo, být ta potvora někde jinde cenově, tak ji doporučím svému otci, který vyžaduje po telefonu hlavně to, aby to měl jednoduché a přehledné. To nemůžu WP upřít. Je dělané vážně hezky, tak aby ho pochopili normální lidé. A přece jen, tatík nepotřebuje hrát nadupané hry, nebo si telefonovat přes skype. Tyhle věci mu nic neříkají.
Jak tu někdo říkal o těch low endech, od pojišťovny, nebo podobné krávoviny dostal samsung galaxy mini, s kterým funguje stejně, jako by měl kterýkoliv starší telefon. SMS, volání.
Kdybych to nevěděl já, tak ani neví, že má nějakého androida. A znám více takových starších lidí, kterým je jedno, že jejich levný telefon má android. Nechtějí na tom rozjíždět nejnadupanější hry a podobně. Takže vlastně je velmi diskutabilní názor toho, že nízký HW ty lidi omezuje. A dneska je taky docela diskutabilní tvrdit i to, že lidi dneska ten HW neznají. Já tvrdím opak, hodně lidí už ví, co ty telefony mají, co jaký systém nabízí. A pak je hodně těch, kterým to je jedno a prim hraje cena a to, aby to hlavně fungovalo.
Takže slabý HW, silný HW... To je jedno, požadavky podle mě nejsou důležité. Ale ta cena... Když už to má být LOW end... Ta cena by měla být daleko jinde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 06. 2012 14:01

Jak souvisí natáčení videa s procesore? "Video je fotoaparát schopný natáčet pouze v rozlišení 640 × 480 pixelů, což je na dnešní smartphony podprůměr. S daným procesorem ale více chtít nemůžeme."
Kdyby jste napsal s daným SoC, tak by to bylo dobře... O to zpracování dat kamery se stará procesor jen u telefonů, které nemají GPU (dost z nich ani nenatáčí video)... Normálně se o to stará GPU, u SoCek vyšší třídy byvá výkonnější GPU jednotka podpořena ještě (dalšími specializovanými) grafickými akcelerátory. No a samozřejmě taky záleží na snímačí kamery. Ta může mít taky zabudovaný akcelerátor pro natáčení videa. Tak jsou taky řešeny některé starší telefony bez GPU a pokud se nepletu, tak takto by to mělo být řešeno i v PureView. Jistý si nejsem, ale tak snímací čip si Nokia vyvinula sama a Broadcom SoC (tedy hlavně GPU), na kterém si to PureView frčí by u toho asi dostala infarkt. Samozřejmě, že přitom spolupracuje i to GPU, ale drtivou většinu práce si tam odbyde ten snímací čip.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 06. 2012 12:24

"... byla v Barceloně (znovu)představena také vlajková loď Nokia Lumia 900. Její prodejní start se však v České republice neustále odkládá, hlavním důvodem je především její velký úspěch za mořem, a tudíž menší trh, jako ten náš, si musí ještě chvíli počkat".A smím se zeptat, za jakou (pravděpodobně dotovanou) cenu se lumie prodává?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 06. 2012 11:58

Nokia Lumia 610 vs. LG Optimus 7: Mango poráží Tango
http://youtu.be/whE9yhPRxWw... PW

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 06. 2012 11:40

Pár připomínek ke článku:- Škoda, že jsme se ani v případě Lumie 610 nedočkali technologie ClearBlack pro ještě sytější barvy a věrnější podání černé, kterou se pyšní lépe vybavená Lumia 800. --> ClearBlack má i Lumie 710.- Microsof s Nokií uznal, že v tuzemských poměrech není tento vyhledávač příliš využitelný,.. --> Microsoft :o)- Samozřejmě v této souvislosti nesmíme zapomínat na webové úložiště SkyDrive, které nabízí dalších 7 GB paměti zdarma, ... --> Já jsem s Lumií 710 dostal 25GB, tak nevím kde je pravda...- Podle vyjádření Microsoftu nelze na telefony se slabším hardfwarem instalovat přibližně 5 % aplikací --> hardwarem :o)- Rychlé datové toky zajistí technologie 3G a HSDPA/HSUPA (14,4/5,76 Mb/s). --> v přehledové tabulce máte rychlosti 3G poloviční (což je myslím správně).- Prohlížeč však podporuje HMTL5. --> HTML5 :o)- Tento nešvar by měl být odstraněn až u právě vyvíjených Windows Phone 8 (Apollo), o případném upgradu na tuto verzi však ve spojení s Lumií 610 zřejmě nemůže být řeč. --> Apollo by nemělo být o nic náročnější, než Tango, takže možné je, že i zde WP8 bude.- Stejně jako u jiných telefonů se systémem Windows Phone je na boku telefonu mechanická spoušť, která je tentokráte velmi dobře zpracovaná a s její pomocí je focení mnohem snazší než u její sestry Lumie 710. --> A co je na Lumii 710 a její spoušti špatného? Nezaznamenal jsem jediný problém.- Video je fotoaparát schopný natáčet pouze v rozlišení 640 × 480 pixelů, což je na dnešní smartphony podprůměr. S daným procesorem ale více chtít nemůžeme. --> Můžeme, třeba ZTE Blade (Android) s 600MHz ARMv6 procesorem zvládá 720p úplně v pohodě (25fps).- Z důvodu softwaru nebylo možné plně využívat celou kapacitu baterie, výsledkem čehož byla výrazně podprůměrná výdrž. --> což dávno vyřešil updateJinak pěkný článek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 06. 2012 11:19

Nemluvě o tom, že Nokia Lumia 710 se dá pořídit za 4 000 Kč. No comment.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 06. 2012 10:23

Chtěl bych poděkovat autorovi za fajn recenzi, hodnotit lze i bez příkras, či flamu (což mnozí diskutéři neumí). Telefon je to hezký. Škoda té ceny. Myslím, že se ceny nových Nokií budou pohybovat směrem dolů, protože Nokia staví novou továrnu ve Vietnamu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (15)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 06. 2012 09:58

jediný dôvod, prečo nechcem nokiu s wp je neprítomnosť mass storage. ak w8 tento nedostatok skutočne odstráni, tak ho uprednostním pred androidom. lebo inač sa mi tieto nové nokie celkom pozdávajú.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 06. 2012 07:53

"Google má z pochopitelných důvodů do telefonů s Windows takto privilegovaný vstup zapovězen."A o tom to presne je! Me nezajima politika MS ohledne vyhledavacu. Ja chci pouzivat Google. MS to nechce? Ja pak nechci a nebudu kupovat vase telefony.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 06. 2012 07:14

Líbí se mi. Až bude v české distribuci za odpovídající cenu okoli 3500 korun, tak si ji zakoupím. Ale 5000 korun je úplný nesmysl. Když Huawei G300 seženu za 4000 korun a ZTE blade pod 3000 korun

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 06. 2012 02:13

Nemám rád věci co jsou pouze levnou očesanou variantou něčeho, v tomto případě Lumie 800. Co za těch 6 000 dostanete? Telefon který nemá Mass storage a nerozšiřitelných 8GB (nějakej skydrive je nám v ČR k ho*nu) a nedomrlým systémem. K tomu Skypu, ten jsem v pohodě rozjel na svojí starý C5 00 s 600MHz procesorem a 128MB RAM, takže nechápu proč tady to nejde. Ale Lumia 610 má i svá pozitiva, zejména optimálně velký displej 3.7" (alespoň pro mě) který má dobrou jemnost, propracovaný editor MS Office, gumové pouzdro v balení a foťák, který podle ukázek fotí velmi pěkně a má HW spoušť. K tomu i přes slabší baterku dobrou výdrž, a subjektivně hezký design. Ta cena 6 000 Kč mi nepřijde přemrštěná, ale je už na hraně. HW výbava je víceméně stejná jako u Samsungu Galaxy Ace, který ale při uvedení stál okolo 8 000 Kč, takže ještě více a nikdo si nestěžoval. Za mě je to i přes nějaké ty mouchy dobrý telefon, jenže má WP a já nesnáším WP, ale někomu může vyhovovat. Podle mě Nokia měla na trhu silnou pozici v takových těch dotykáčích pro puberťáky, jako třeba 5800XM nebo C5-03. Nokia ale tyhle telefony přestala dělat, a tak si děti raději jdou koupit Samsung Star. A pak se divte že Nokia krachuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 06. 2012 00:27

"lowend" za 6.000,- a pak nemá nokia krachovat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 06. 2012 00:15

Snížení požadavků byla jedna z největších chyb Microsoftu. Android taky začínal na nadupaném HW a telefony byly skvělé (Nexus, Desire). Pak přišli lowendy a celá krása Androidu šla s pomalým HW do kytek.
Ps: první :P :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (27)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor