Nokia Lumia a Gorilla glass: Jak obstojí v roli kladiva?

Co dříve bylo výsadou odolných mobilů, díky Gorilla glass dnes zvládají i tenké a na pohled subtilní smartphony. V roce 2009 jsme zatloukali hřebík obrněným modelem Sonim XP3, dnes v roli kladívka vystupuje Lumia 900.

Na první pohled je video docela působivé. Na druhý pohled v něm vidím několik „mušek“: Vyrobila jej sama Nokia, o nezávislém testu tedy nemůže být řeč. Kladivo je gumové a hřebíku se do prkénka příliš nechtělo, ale ok, je to opravdu jen demo. Ale hlavně – vždyť jsme vůbec neviděli, jak krycí sklíčko po testu dopadlo. Rozlišení videa je malé, světelné podmínky jsou chabé, takže vidíme jenom to, že sklo zůstalo v celku.

(Následující řádky berte s rezervou, neradi bychom vás naváděli k případné destrukci vlastního telefonu.) Tahle situace má jediné řešení – test budeme muset zopakovat. Ujme se toho někdo z našich čtenářů? Jestli nemáte po ruce Lumii 900, dobře poslouží i menší model 800.

Diskuze (27) Další článek: Představujeme FinExpert.cz, průvodce osobními financemi

Témata článku: Nokia, , , , Nokia Lumia 900, Sonim XP3 Enduro, Sonim XP3 Land Rover S1, Sonim XP3 Quest, Sonim XP3 Quest Pro, Sonim XP3 Sentinel, Glass, Nokia Lumia, Jak, Proof, Jediné řešení, Gorilla