Nokia MD-6: reproduktor do kapsy

Nokia představuje překvapivě výkonné repráčky, které se vejdou do dlaně a nevyžadují napájení z mobilu.

Zajímavé přenosné reproduktory od Nokie vyvolávají vzpomínky na legendární reproduktory Sony Ericsson MPS-60 a jejich nástupce MPS-70. Oba modely jsme testovali a kvalita jejich zvuku nás příjemně překvapila. Díky tomu, že v nich byly použity neodymové měniče, čekal jsem i u repráčků Nokia MD-6 podobný výsledek. A dočkal jsem se.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Při zavřeném stavu pomáhají obě části držet u sebe drobné magnety

Nokia uzavřela dvojici stereofonních měničů do plastového těla o rozměrech 122 × 32 × 34 mm. To se dočkalo zaoblení všech hran, výsledkem je krabička, na níž snadno ulpívají otisky prstů. Povrch je navíc obdařen logem výrobce a bílou diodou, černou nudu oživují oranžové prvky na obou čelech a také posuvníku na horní straně.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Do ruky se vejdou akorát, i v otevřeném stavu
Říkáte si, proč je MD-6 tak veliké, když repráčky Sony Ericssonu rozhodně takto nenarostly? Odpověď je jednoduchá, podstatnou část plastového těla zabírá prostor k uložení 4 přibalených baterií AAA. K nim se dostanete po odsunutí spodního krytu, baterie se naskládají po dvou hezky na sebe a zvednou celkovou hmotnost na 140 g. Zmíněný posuvník slouží k vysunutí zásobníku s namotaných audio kabelem o délce téměř 80 cm s 3,5mm jackem na konci. Samotný jack schovat nelze, v balení ještě najdete redukci na 2,5mm jack.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Čtveřice baterií se do těla naskládají bez problémů, snadné vyjmutí zaručuje textilní pásek
Díky plastovému pantu lze odklopit přibližně 30mm část MD-6, vaše oči spatří dvojici lesklých měničů o průměrech 17 mm. Konstrukce umožňuje úplné rozevření, k uzavření pomáhají dva páry magnetů poblíž obou membrán. Při otevření se reproduktory automaticky zapnou, často jsem na to bohužel zapomněl a vyčerpal cennou energii. Jiná ovládací tlačítka repráčky nenabízí, nenajdete na nich ani ovladač hlasitosti.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V balení najdete vedle baterií i koženkové pouzdro, které umožňuje otevření reproduktorů

Dle Nokie by MD-6 měly vydržet hrát až 27 hodin, přívodní audio kabel slouží jako anténa. Hudební produkce zaslouží pochvalu, repráčky jsou pořádně hlasité, nepřijdete o přijatelné basy i výšky. Otázkou je, zda si vás Nokia MD-6 získají cenou 1 075 Kč, repráčky Sony Ericssonu totiž seženete za cenu kolem 700 Kč, ovšem bez možnosti využití audio jacků hudebních Nokií.

Diskuze (11) Další článek: Oživeno: Skyfire představil nový prohlížeč pro Windows Mobile (+video)

Témata článku: Nokia, , Podobný výsledek, Reproduktor