Nokia N8 vs. iPhone 4: video souboj naslepo

Který telefon má lepší videokameru? Král dotykových mobilů iPhone 4, nebo zbrusu nová Nokia N8?

Které video je lepší? Vzali jsme Nokii N8, iPhone 4 a natočili jsme s nimi stejnou scénu obsahující statický záběr, pohyb i změnu světelných podmínek. Hodnocení kvality od nás ale neuslyšíte, vlastně to hodíme na vás – který z telefonů má lepší videokameru? Hlasujte v anketě, diskutujte v diskuzi.

Prozrazujeme: Vzorek 1 je iPhone 4, Vzorek 2 je Nokia N8. Šedesát osm procent hlasujících tedy při slepém testu určilo, že Nokia filmuje lépe než iPhone (23 %). Deset procent zúčastněných se nedokázalo rozhodnout.

Nechceme po vás, abyste určovali, který klip byl natočen kterým telefonem, chceme jen vědět, který se vám zdá kvalitativně lepší. Naopak vás prosíme, jestli zjistíte, ke které značce klipy patří (a zjistit to není zase tak složité), nechte si to pro sebe. Aby to ale nebylo zase tak jednoduché, obě videa jsme zkonvertovali do stejného formátu (v originále má totiž iPhone.mov, Nokia .mp4). Ze stejného důvodu jsme z obou klipů odstranili zvuk – iPhone k videu přidává pouze jeden kanál, Nokia to umí ve stereu (1:0 pro Nokii). Videa vám předkládáme „přechroustaná“ přes YouTube, ale také v původní kvalitě (po jednoduché konverzi, každé má asi 40 MB).

Tyhle dva mobily umí také skvěle fotit. Který lépe?

Video č. 1

Video č. 2

Diskuze (71) Další článek: Příští rok se objeví mobily s 16Mpx fotoaparátem

Témata článku: Nokia, , , , Apple iPhone 4, Apple iPhone 4 16GB, Apple iPhone 4 32GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Nokia N8, Souboj,