Nokia našla nového šéfa pro nutnou revitalizaci, přišel z Microsoftu

Z Nokie už od začátku roku prosakovalo, že vedení Nokie není spokojeno s vedením svého nejvyššího šéfa, kterým je Olli-Pekka Kallasvuo. To jemu se zazlívala špatně zvolená strategie, která zapříčinila dramatický pokles podílu v prodejích nových smartphonů a 40% pokles zisku Nokie v loňském roce. Nyní přišla jeho náhrada – Stephen Elop, ostřílený manažer z Microsoftu. Upozornil web Mashable.

Stephen Elop působil v Microsoftu od ledna 2008, a to jako prezident business divize, která je v Microsoftu jedna z nejziskovějších. Dohlížel na vývoj nového balíku Microsoft Office a řady podnikových produktů. V jeho životopise najdeme další zajímavé pozice, jako je generální ředitel společnosti Macromedia, nebo šéf celosvětových aktivit společnosti Adobe.

Klepněte pro větší obrázek
Stephen Elop při prezentaci Office 2010

Olli-Pekka Kallasvuo odstoupí ze své pozice 20. září, pak už začne „nová éra“ s novým šéfem. „Nyní je ten správný čas ke zrychlení obnovy společnosti, na příchod nového vedení s jiným přístupem a silou, která povede společnost k úspěchu,“ řekl k výměně na nejvyšším postu předseda představenstva Jorma Ollila.

Diskuze (30) Další článek: Pamela Anderson natočí film. Kamerou bude Nokia N8

Témata článku: Microsoft, Nokia, , , Správný čas, Micro, Nejvyšší post, Nejvyšší šéf, Šéf, Nov, Mic, Pro +, Zvolená strategie