Nokia odtajnila tři futuristické koncepty

29. dubna se v Londýně konala designérská konference Nokie pod názvem Behind The Scenes – Nokia Design. Výrobce se pochlubil nejen zajímavým designérským studiem, ale hlavně třemi koncepty a zároveň směry, kam se budou ubírat myšlenky mobilních vývojářů. Již z dřívější doby jsme slyšeli o zeleném konceptu Remade a futuristickém konceptu Morph.

Klepněte pro větší obrázek 
Zero Waste Charger
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
People First a Wears In Not Out
People First zase mluví o konceptu, jenž by dokázala sloužit více uživatelům najednou (např. včetně telefonních seznamů pod heslem…), snad se dočkáme i podpory více SIM karet apod. Wears In Not Out je zase zástupcem myšlenky, která tvrdí, že telefony by měly vydržet uživatelům několik let a šly by s dobou pomocí softwarových aktualizací, nikoliv hardwarových. Ze závěrů konference vyplývá, že Nokia plánuje realizaci uvedených myšlenek v horizontu 3 – 5 let, takže si ještě počkáme.
Součástí projektu Homegrown jsou tři koncepty. Zero Waste Charger představuje myšlenku zhotovení nabíječky, která by po dobití telefonu mohla zůstat v zásuvce a přitom by nespotřebovávala energii.
Diskuze (11) Další článek: Čtveřice novinek v májovém ceníku O2

Témata článku: Nokia, , Mobilní vývoj, Koncept, Mobilní vývojář, F +