Nokia představí brzy nové mobily

Dnešní tisková prezentace ve španělské Seville možná ukáže světu další telefony z dílny Nokie. Podle našich odhadů je ve hře nejméně čtveřice mobilů, které by mohly opět zamíchat pořadím na trhu.

Na konci prázdnin obohatila Nokia své portfólio o další dva sympatické modely – Nokii 2300 a Nokii 1100. Oba telefony jsme vám důkladně představili ještě v týž den, kdy se prezentace konala. 

Dnešní prezentaci hodláme pojmout úplně stejně. Opět vás budeme informovat jako první.

Kromě dnešní prezentace ve Španělsku je ve hře ještě prezentace v Londýně, která se bude konat 25. září a nebo také NMIC na konci října ve francouzském Nice. Na každé z trojice událostí může proběhnout prezentace nových modelů. Nejvíce pravděpodobný termín je ten londýnský, ale věříme, že i dnes se objeví nějaká novinka.

A co můžete očekávat? Podle našich předpokladů by se v portfóliu Nokie mohly objevit čtyři nové mobilní telefony.  Pro uživatele by jistě byl nejzajímavější model 7610, který by měl být nabitý funkcemi k prasknutí. Očekávat lze kvalitní displej s paletou 65 tisíc barev, kamerkou. Tento model by mohl být představený také na nové platformě. Uvidíme.

Dále můžeme očekávat nadstandardně vybavený model 3200, který bude využívat všechny výhody platformy Series 40. První zprávy o něm se objevili již na jaře tohoto roku, a my jej mylně považovali za pouhý prototyp. Během prázdnin jsme vám pak přinesli dva články i s prvními obrázky telefonu. Dnes vám předkládáme kompletní parametry:

  • Rozměry: 107 x 45 x 21mm.
  • Hmotnost : 90 g.
  • Síť: GSM Triband (900/1800/1900 MHz)).
  • Funkce a vlastnosti: GPRS,  EDGE, 2.0 WAP, Java, EMS, MMS, Mobile Chat, FM rádio, kamerka s bleskem, polyfonní 40hlasé vyzvánění, IrDA, diktafon, PIM aplikace, hlasitý odposlech.  

Cena: první optimistické odhady hovoří o 250 euro.   

Dalším předpokládaným telefon by měl být model spadající do pětkové řady. Mělo by se opět jednat o telefon pro uživatele holdující aktivnímu životu. Uvidíme, neboť jeden model v pětkové kategorii již na platformě Series 40 existuje.

Posledním z očekávaných bude telefon pracující v sítích třetí generace. Uvidíme, zda Nokia představí svůj UMTS telefon již dnes nebo využije některou z dalších příležitostí.

Kromě těchto téměř tutovek se pravděpodobně asi shledáme ještě s nástupcem Nokie 6800 – o něm jsme vás informovali zde. Možná také s inovovaným modelem 6100i nebo také s nástupcem v luxusní kategorii - modelem 8910i.

Diskuze (7) Další článek: Ptejte se: 55 otázek a odpovědí na téma MMS

Témata článku: Nokia, Mobil, Pře, Nov, Brzy, MOBI