Nokia: Prohlížejte si fotky z mobilu na vaší televizi

Nevíte co s obrázky z mobilu? Chcete je ukázat přátelům a displej telefonu je pro to přiliž malý? Nebyla by to Nokia, kdyby nemyslela i na takové drobnosti.

Co dnes dávají v bedně?

Dnes vám představíme zařízení, které má s mobilními telefony společného více než jen jméno výrobce – Nokia. Řeč je o přijímači satelitní digitální televize Nokia MediaMaster 230S.

Kromě nadčasového futuristického vzhledu vás přístroj zaujme příkladnou spoluprácí s mobilním telefonem. Podmínkou úspěšné komunikace je mobilní telefon podporující technologii bezdrátového přenosu Bluetooth. Tomuto jazyku rozumí samozřejmě i samotný MediaMaster.

Přijímač televize Nokia MediaMaster 230S vás nezklame ve věcech, které byste od něj očekávali – dokáže přijímat tisíce televizních kanálů a rozhlasových stanic v prvotřídní obrazové a zvukové kvalitě. Výjimečnost nad konkurenty v oboru si ovšem zajišťuje spoluprácí s mobilními telefony, které jsou schopny pořizovat digitální fotografie.

Jak jistě už tušíte, obrázku putují z mobilu do televizního přijímače po vlnách Bluetooth. Paměťová kapacita není nijak oslnivá, ale 36 obrázků do něj uložíte. Teda pokud není obrázek větší než 64 kB. V opačném případě se jejich počet úměrně zmenšuje. Jeden obrázek může mít maximální velikost 256 kB, větší nejsou již podporovány. Maximální rozlišení obrázku, které přijímač zvládne zobrazit je 640 x 480 pixelů. Toto optimální rozlišení vyhovuje jak televizní obrazovce, tak fotografiím z mobilu, které nebývají větší.

Když už budou vaši přátelé znuděni z neustálého prohlížení vašich rodinných alb na televizní obrazovce, pusťte jim jednu ze tří klasických „nokiáckých“ her – Snake, Tic-Tac-Toe nebo Card Deck.

Ve zkratce:

  • Přijímač digitální televize Nokia MediaMaster 230S
  • Rozměry: 251 x 275 x 80 mm
  • Komunikace: Bluetooth (spec. 1.1) s OBEX profilem (object push)
  • Podpora obrázků formátu JPEG v max. rozlišení 640 x 480 (VGA)
  • Paměť: 36 obrázků o velikosti 64 kB.
Diskuze (7) Další článek: GSM modul pro Pocket LOOX nebude!

Témata článku: Nokia, Mobil, Paměťová kapacita, Pro +, F +, MOBI, Vaš