Nokia se pouští do rozšířené reality [ukázka aplikací]

Nový prohlížeč Live View pozná most Golden Gate, ale i jiné objekty v okolí. Aplikace Gaze 3D dohlédne třeba ze San Franciska skrz Zemi až do Číny.

Aplikace, software a celý ekosystém mají v očích uživatelů vyšší váhu, než hardware na kterém běží. Nokia, nyní už v chomoutu s Microsoftem, v obojím za svými konkurenty zaostává a dělá co může, aby situaci zvrátila. Zapojit zkouší i populární rozšířenou realitu a prohlížeč Nokia Live View – „zcela nový způsob k pohlížení na okolní svět, objevování zajímavých míst ať už nakupujete, jste hladoví, nebo se jen chcete podívat na zajímavosti v okolí.“

Tím ale zdaleka nekončíme, jakmile si něco nejdete, můžete jediným dotykem číst hodnocení ostatních, volat, SMSkovat, sdílet a hodnotit anebo dokonce na určené místo dorazit s pomocí turn-by-turn navigace pěšky či autem. Využití rozšířené reality posouvá služby ekosystému Nokie opět o krůček dále, jak Live View funguje ukazuje následující video:

Na videu můžete pozorovat jednoho z posledních svého druhu, který se z Ameriky už téměř vytratil, majitele Nokie

Se zkoumáním okolního světa si pohrává i další nová aplikace Nokia World 3D Gaze. Proč 3D, protože s ní vaše Nokia uvidí i skrz naši planetu Zemi. Zajímavá místa, i když na hony vzdálená, tak uvidíte přímo na displeji svého mobilu. Stačí natočit přístroj tím či oním směrem a díky GPS a vestavěnému kompasu, které aplikace pro svůj chod potřebuje, uvidíte až za sedmero hor, lesů i řek.

Ukázkové screenshoty:

Dále je třeba internetové připojení, jelikož aplikace čerpá z panoramio.com, wikinews.org, wikipedia.org a geonames.org. Aplikace poběží na modelech N8, C6-01, E7, C7, E6 a X7. Jak funguje Nokia World Gaze v praxi nejlépe předvede následující video:

Máte-li kompatibilní Nokii, můžete prostřednictvím aplikace juknout třeba k protinožcům, nebo do Finska

Zdroj: Nokia Beta Labs (1,2)

Diskuze (13) Další článek: O2: Na odstřižení drahého internetu v zahraničí stačí poslat SMS

Témata článku: Nokia, , , Live View, Reality, Ukázka, Real, Jediný dotyk, Beta Labs, Úkaz