Nokia, Siemens a Sony Ericsson: test značkových Bluetooth sluchátek

Otestovali jsme trojici Bluetooth sluchátek od Nokie, Siemensu a Sony Ericssonu. Jak si povedou ve vzájemném srovnání? Kdo se může pochlubit nejkvalitnějším sluchátkem a kdo zase nejlevnějším modelem?

Sony Ericsson HBH-60: návštěva z vesmíru

Sony Ericsson působí na poli bluetooth sluchátek ze všech značek nejdéle. Jeho zatím posledním počinem je sluchátko s označením HBH-60.

Nové sluchátko má kompaktní rozměry. Na fotografiích vypadá větší než ve skutečnosti. Od svých předchůdců se odlišuje svou koncepcí. Zatímco předchozí verze měly štíhlý dlouhý tvar, kdy mikrofon končil téměř před ústy, novinka je krátká. Tato konstrukce sluchátku očividně sluší. Na jeho tvaru se podepsala i designérská linie všech nových mobilních telefonů značky. Stejně jako oni je i toto více hranaté bez složitých kudrlinek. Perfektní slícování všech částí netřeba připomínat. Díky své velikosti je také velmi lehké a při nošení jej vůbec necítíte. Zatímco předchůdci měli problémy se stabilitou při prudkých pohybech hlavy, novinka díky kompaktním rozměrům drží jako přibitá. Sluchátko je vhodné k dlouhodobému nošení. Sluchátko můžete jednoduchým zásahem upravit pro nošení na levém či pravém uchu. V balení naleznete i vkusné kožené pouzdro pro uložení sluchátka.

 
Futuristický a účelný design

Perfektní slícování všech částí netřeba připomínat. Na sluchátku Sony Ericsson nenajdete moc ovládacích prvků. Nejdůležitější tlačítko pro příjem hovoru zastává i funkci pro uvedení sluchátka do provozu a naleznete jej na hřbetu. Okolo něj je průhledný prstenec, který svítí zeleně, respektive červeně podle situace. Zbývající tlačítka pro regulaci hlasitosti hovoru naleznete po obou stranách blíže k ústům. Mají sice perfektní velikost, ale jejich umístění není dvakrát příjemné. Leží totiž přímo nad sebou. Při pokusu některé z nich stisknout většinou stisknete oba, neboť druhý prst zapřete o protější tlačítko. Chce na to myslet a klást prsty trochu nepřirozeně.

 
Elegantní pouzdro naleznete v balení

Nebylo by to sluchátko s rodokmenem Sony Ericsson, aby spárování neproběhlo bez sebemenších potíží. Spojení s mobilem bylo rychlé a hladké. Stejně jako zbývající dvojice sluchátek umí i Sony Ericsson z hovoru eliminovat okolní ruch. Výsledkem je kvalitní zvuk pro druhou stranu, která nebude mít potuchy, zda telefonuje pomocí sluchátka nebo klasicky. Kvalita zvuku je dobrá i na vaší straně, avšak je trochu zkreslena šumem. Trochu nezvyklá výtka směřuje k regulaci hlasitosti. Reprodukce je dosti hlasitá a nelze ji dostatečně ztlumit. V autě, ve městě či v přírodě to vůbec nevadí, ale v případě úplného ticha sluchátko zbytečně moc „řve“. Dosah sluchátka je tradičně velmi dobrý. Deklarovaných deset metrů od telefonu docílíte snadno. Na drobnou velikost sluchátka jsme docílili vynikajících výsledků s výdrží během hovoru. Dokonce jsme opět překonali parametry dané výrobcem. Sluchátko vydrželo v plném provozu po dobu 2 hodiny a 57 minut. A to je dostačující hodnota.

Plusy a mínusy

+ vzhled a provedení
+ pohodlné nošení
+ optimální dosah

- umístění tlačítek hlasitosti
- vyšší cena

Sony Ericsson bluetooth headset HBH-60
zdroj: MobilHouse
web:
www.Mobilhouse.cz
tel: 608 444 007
cena: 4 270 Kč

Témata článku: Ericsson, Nokia, Siemens, Sony, Sony Ericsson, , , , Ericsson T39m, Siemens S55, Perfektní zvuk, Eri, Bluetoot, BLU, Son, Nové sluchátko, Blue, Elegantní pouzdro, Osvědčený model, Vysoká citlivost, Test, První sluchátko, Sluch