Nová generace Bluetooth reproduktorů Sony: voděodolnost, spousta barev a Extra Bass

Sony představuje v pravidelném ročním intervalu novou generaci bezdrátových Bluetooth reproduktorů, které můžete používat doma, v kanceláři i na cestách. Sony SRS-XB43, SRS-XB33 a SRS-XB23 mají společný válcovitý tvar a odolnost proti vodě a prachu IP67 (včetně slané vody). Dva nižší modely jsou dokonce odolné i proti nárazu. Všechny disponují oblíbenou funkci Extra Bass na posílení basové složky hudby. Podporují kodeky SBC, AAC a LDAC.

Hlavní vylepšení letošní generace spočívá v nově vyvinuté technologii X-Balance. Díky tomu, že tvar reproduktoru není kruhový, ale spíše obdélníkový, se maximalizuje plocha membrány reproduktoru a zvyšuje akustický tlak. Reproduktor díky tomu přináší ještě údernější basy. Tento tvar omezuje také rozkmitání membrány, ale přitom udržuje stejný akustický tlak. Výsledkem je menší zkreslení zvuku.

Synchronizujte až 100 reproduktorů

Vyšší dva modely obsahují oblíbené LED osvětlení, které můžete pomocí doprovodné aplikace Fiestable ve smartphonu nechat pulzovat do rytmu hudby nebo měnit barvu. Nejvyšší a největší model XB43 má dokonce osvětlen i výškový reproduktor. Všechny tři reproduktory lze ovládat pomocí aplikace Sony Music Centre (pro Android a iOS). S funkcí Party Connect lze k jednomu zdroji připojit a synchronizovat až 100 (!) reproduktorů stejné řady.

Kromě výše uvedených rozdílů se vzájemně reproduktory liší ještě designem. XB23 má tvar pravidelného válce a obsahuje poutko, je tedy určen převážně na cesty. Jeho výdrž na baterii je 12 hodin. Modely XB33 a XB43 mají podobný design se „seříznutou“ čelní stranou, na baterii vydrží až 24 hodin a párování se smartphonem zde usnadňuje NFC. Navíc obsahují USB výstup, přes který lze dobíjet další zařízení. Reproduktor tak zároveň poslouží jako powerbanka.

Ceny a dostupnost:

  • Cena modelu SRS-XB43 bude přibližně 200 €/5499 CZK a v prodeji bude od srpna 2020 v černé a modré variantě.
  • Cena modelu SRS-XB33 bude přibližně 155 €/4299 CZK a v prodeji bude od srpna 2020 v černé, modré, červené a světle šedobéžové barvě.
  • Cena modelu SRS-XB23 bude přibližně 110 €/2899 CZK a v prodeji bude od srpna 2020 v černé, modré, červené, světle šedobéžové a zelené variantě.
Diskuze (1) Další článek: Také na Slovensku odložili 5G aukci. Důvodem je hrozba, nikdo neřekl jaká…

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , Cena modelu, AAC, Extra bass, CZK, Nová generace, Huawei Sound, Barva, SBC, Model, Bluetooth reproduktor, SRS, Reproduktor, Generace, Blue, Bluetoot,