Nová hračka, kterou chcete: Robotické letadlo s kamerou Parrot Disco [CES]

Francouzský výrobce dronů Parrot na CES přivezl novinku – dron v podobě křídla Parrot Disco. Je to v podstatě letadlo s jednou vrtulí a ovládá se podobně jako běžné letecké modely. Jenomže toto je Parrot, tudíž v letadle nechybí kamera a chytré funkce.

Kamera je umístěna v přídi a umožňuje online sledovat pohled z letadla. Ten si můžete zobrazovat na ovladači anebo třeba v brýlích. Samozřejmostí je účinná stabilizace a možnost nahrávání videa. Dron také zvládá navigační funkce, například se dokáže sám vrátit na domovské místo. Má v sobě GPS, gyroskop, akcelerometr, barometr, kompas a dokonce i pitotovu trubici pro měření rychlosti.

Klepněte pro větší obrázek

Je to tedy v jádru pokročilý letecký model, létat s ním však zvládnou i amatéři leteckou modelařinou doposud nepolíbení. Letadlo je vyrobeno z lehkého plastu a konstrukce je připravena přežít nějaký ten pád. Má například odnímatelná, tudíž snadno vyměnitelná, křídla. K dispozici je ovšem „autopilot“ pro bezpečné automatické přistání a do vzduchu model stačí prostě vyhodit.

Model váží 700 gramů a díky křídlům a pouze jedné vrtuli vydrží ve vzduchu mnohem déle než klasické čtyřvrtulové drony. Konkrétně výrobce slibuje 45 minut létání na jedno nabití, a to rychlostí až 80 km/h. 

Než začnete tasit platební karty, tak brzděte. Parrot Disco je zatím ve fázi prototypu, nicméně se sériovou výrobou se počítá.

Diskuze (3) Další článek: Samsung Galaxy S7: zvýšená odolnost, microSD a větší baterie

Témata článku: , , , Kter, Nov, Hra, Robot, Autopilot, Letadlo, Nová hra, Nová hračka, Účinná stabilizace, Let,