Nová Jornada bude mít klávesnici!

Pokud vám na dnešních kapesních počítačích s PocketPC chybí plnohodnotná klávesnice, může být nový kapesní počítač od HP pro vás tím pravým.

Hned v počátku vás však musím upozornit, že zajímavý kapesní počítač, jehož fotografie si zde můžete prohlédnout si prozatím zakoupit nemůžete - jedná se totiž prozatím o prototyp, jehož výroba se teprve připravuje. Podle všech informací se však dá předpokládat, že nejpozději ve druhém čtvrtletí tohoto roku se začne s prodejem.

 

Na první pohled připomíná tento kapesní počítač přístroje společnosti Sony - podobnost zřejmě nebude pouze náhodná.

 

Velikost tohoto kapesního počítače není nikterak přehnaná - spíše se pohybuje v mezích rozumnosti. Musíme si však uvědomit, že mechanismus klávesnice mu na tloušťce jistě něco přidává.

 

Pokud klávesnici nepotřebujete, můžete s pédéáčkem pracovat stejně jako s jakýmkoli jiným PocketPC zařízením - dotykovým perem na barevný TFT displej standradního rozlišení 240 x 320 obrazových bodů při šestnáctibitové barevné hloubce.

 

Otevřením a překlopením se dostanete k rozkládací klávesnici.

 

Klávesnice je klasického QWERTY uspořádání, je lomená v polovině a lze jí srovnat kupříkladu se skládací klávesnicí společnosti Logitech. Rozklapovací konstrukce sice vypadá bytelně, ovšem až po pravidelném dlouhodobém používání se ukáží její slabiny.

 

Při pohledu na obrázky mne napadá jeden jediný příměr: vidíte také krásného barevného motýla?

 

Část s klávesnicí lze otočit i opačně a s patřičným softwarem pak tento kapesní počítač využít třeba jako poměrně elegantních stolních hodin.

 

O komunikaci s okolním světem se stará modrozubé připojení - jeho aktivitu oznamuje modrá dioda - komunikace kupříkladu s mobilními telefony nebo jinými přenosnými zařízeními by tak měla být procházkou růžovou (pardon: modrou) zahradou.

Otázka do diskuse: Oslovila vás koncepce tohoto kapesního počítače?

Diskuze (11) Další článek: Střípky z rubriky "Klípky"

Témata článku: , , , Patřičný software, Mít, Nov