Nová Nokia 1100: pro východní trhy

Nokia před chvílí představila nový mobil 1100, který nám designem trochu připomíná Alcatel One Touch 30x. Hlavním odbytištěm telefonu má být Rusko a Indie.

Nokia 1100 je určena pro začínající uživatele, Nokia konkrétně píše „robust mobile phone that provides reliability and simplicity to first time users“. Nabízí pouze základní funkčnost jako volání a posílání textovek a je určen pro všechny trhy, kde najdete síť GSM: Rusko, Indie, Čína, Evropa, Afrika, Střední Východ a Asii/Pacifik. Právě Rusko a Indie jsou pro Nokii důležité trhy, protože se zde mobilní telefonie dosud rozvíjí a penetrace je nízká; tiskovky se proto konaly právě zde.

Mobil je duální, váží 93 gramů a je poměrně malý (přesné rozměry nebyly v tiskové zprávě zveřejněny). Povrch je upraven tak, aby mobil něco vydržel a hned se nepoškrábal - Nokia asi počítá s tím, že začínajícím uživatelům bude mobil více padat z ruky. 1100 je navíc odolný vůči dešti a vlhku. Kryty jsou samozřejmě vyměnitelné a stejně jako 5100 má i 1100 malou baterku.

Rozlišení displeje činí 96 x 65 bodů, displej je černobílý a zobrazí celkem čtyři řádky, velikost písma se dá nastavit. Ovládat se bude pomocí tlačítka NaviKey, které je tímto mobilem opět oživeno; ze současných mobilů totiž NaviKey už žádný nemá (snad 3310, který se doprodává). Výdrž mobilu se má pohybovat okolo 400 hodin, hovořit pak budete s mobilem až čtyři hodiny a půl. Mezi výbavou nechybí vibrace, blikání do rytmu zvonění, budík, stopky. T9 a dvě hry. Nokia se rovněž zmiňuje o kódování řeči AMR.

   

Mobil bude dostupný ještě do konce roku, cena se předpokládat pod cenou modelu 2100, tedy tři až čtyři tisíce.

Doplněno: Na webu Nokie se objevily přesné specifikace a parametry. Během zítřka je najdete i v naší databázi.

Diskuze (41) Další článek: Čerstvé novinky X100 a X600 od Samsungu – zn. levně a barevně

Témata článku: Nokia, Nokia 1100, Pro +, Východ, Nová Nokia, Nov, Trh