Nová služba Mobilmanie – Wapátor

Jistě jste si všimli nového boxíku Zobrazit WAP v pravém pruhu našeho serveru. Pomocí něj si můžete zobrazit přímo z Mobilmanie zobrazit jakoukoliv wapovou adresu. Tuto službu poskytujeme ve spolupráci se serverem Český WAP.
Jistě jste si všimli nového boxíku Zobrazit WAP v pravém pruhu našeho serveru. Pomocí něj si můžete zobrazit přímo z Mobilmanie jakoukoliv wapovou adresu. Tuto službu, Wapátor, poskytujeme ve spolupráci se serverem Český WAP.

Tento emulátor je vhodný pro ty, co si chtějí ve WAPu najít stránku aniž by museli wapovat z mobilu, a tedy platit peníze ze svého účtu. Protože jde jen o emulátor, nemusejí všechny stránky pracovat správně, i když jsme funkčnost ověřili na několika desítkách wapových službách. Tato funkce tedy není určena pro vývojáře stránek – není proto vhodné na ní ladit vznikající wapové stránky.

Jak se Wapátor ovládá? Do okénka Zobrazit WAP napíšete jakoukoliv wapovou adresu, můžete klidně i bez předpony http://, která bude automaticky doplněna. Pokud ji i přesto napíšete, Wapátor ji bude ignorovat. Po odklepnutí se zobrazí nové okno, miniprohlížeč WAPu, který vidíte na obrázku. V pravé části se zobrazuje wapová stránka, pod ní jsou ovládací prvky. Jejich význam je myslím jasný: kurzorové šipky rolují textem nahoru a dolů, tlačítko Zpět vrací stránku o úroveň výš a tlačítko Menu zobrazí malou nabídku možností. Do okénka Zobrazit WAP můžete rovnou psát další wapovou adresu.

Věříme, že se vám Wapátor bude líbit a že vám pomůže proniknout mezi wapové nadšence.

Váš názor Další článek: Síť Paegas měla včera problémy

Témata článku: , , MOBI, Nov, Nová služba, MobilManie, WAP, Mobil