Nová značka navigací v Česku: Dreim Go

V srpnu se začnou prodávat dva přenosné navigační přístroje nové značky Dreim Go. Z funkčního hlediska ale žádné novinky nečekejme, jde o další navigátory s krabičkou Windows CE a navigační aplikací iGo. Společnost Dreim CZ, která je bude nabízet, byla doposud známá jako distributor přístrojů značky MyGuide. Kdyby na čelním panelu nebyla nová nálepka, novinky by asi od MyGuide nikdo nerozeznal. Původní značka jinak zůstává stále v distribuci.


Navigace Dreim Go

Možnou novinkou oproti jiným navigacím na platformě iGo by mohlo být hlasové ovládání. Raději ale používám podmiňovací způsob a stále nechávám trochu pravděpodobnosti na to, že v tiskové zprávě tím byla myšlena spíš hlasová navigace. V opačném případě by se jednalo o novou funkci v iGo, která zatím nikde jinde nebyla prezentována.

Modely Dreim Go DG100 a DG100BT se navzájem dosti liší. Nižší model používá procesor Centrality s GPS čipsetem Atlas II, který je pomalejší a méně citlivý – pozoroval jsem to už u testu MyGuide 3100. Vyšší a dražší přístroj nabídne procesor Intel a GPS přijímač Sirf Star III, podporu RDS-TMC, možnost připojení telefonu přes Bluetooth, prohlížeč fotografií a přehrávač MP3/MP4.

Oba modely obsahují nové mapy Tele Atlasu z ledna letošního roku. V případě východní Evropy jsou některé země ještě novější (např. Bulharsko z dubna), jiné zase z října 2006 (třeba i Slovensko). Mapové pokrytí se rozšiřuje o Turecko.

Dreim Go DG100 by se měl začít prodávat za cenu 7 990 Kč včetně DPH, model DG100BT za 9 990 Kč. Ceny nejsou příliš nízké, při srovnání s jinými navigátory nižší třídy ale musíme brát v úvahu, že v Dreim Go jsou mapy celé pokryté Evropy.

Váš názor Další článek: Nokia 6110 umí navigovat po dálnicích: když víte jak

Témata článku: DRE, Původní značka, Značka, Nová značka, Nov