Nové Lumie, nové materiály. Dočkáme se v září, nebo v říjnu

Při oznámení čtvrtletních výsledků společnosti Nokia jsme se dozvěděli několik dalších zajímavých faktů. Výkonný ředitel společnosti Stephen Elop ve své řeči mj. řekl, že Nokia investovala mnoho peněz a úsilí do nových materiálů a technologií, které se následně objeví v nových telefonech. S velkou pravděpodobností se prvních výsledků dočkáme už při představení nových Lumií s Windows Phone 8. Kdy k tomu dojde, však není úplně jasné.

Většinou se očekávalo, že k představení nových finských telefonů dojde v průběhu 5. a 6. září letošního roku v Helsinkách v rámci každoroční akce Nokia World. Tomu by nasvědčoval i termín znovuotevření hlavní pobočky Nokie v Helsinkách, ke kterému by mělo dojít 7. září 2012. Nápisy na tomto obchodě totiž oznamují, že příchází něco úžasného a odkazují na zmíněné datum. Na druhou stranu Elop na čtvrtletní konferenci zmínil, že Lumie přijdou v říjnu. To by korespondovalo s dřívějším oznámením, že odhalení Windows 8 je naplánován na 26. října, tudíž by byly finální verze systému pro obě platformy představeny současně.

Klepněte pro větší obrázek
Tak hlásají výlohy helsinského Nokia Store.

Na rozřešení si tak musíme počkat minimálně do konce konference Nokia World. Z dalších slov ředitele Nokie vyplývá, že společnost bude i po představení Lumií s WP8 pokračovat v prodeji některých dosavadních modelů. Ubezpečil také stávající majitele, že finská společnost bude i nadále poskytovat updaty pro již uvedená zařízení. Stejně tak bude pokračovat i úzká spolupráce s vývojáři, aby byla zajištěna podpora nových aplikací i pro WP7. Jak to všechno bude vypadat v praxi se dozvíme v příštích měsících.


Aktualizováno: K tématu si přisadil také Bloomberg a říká, že nové modely budou představené na Nokia Worldu (tedy zřejmě dnes první den, 5. září).

Diskuze (13) Další článek: Nokia 808 PureView: foťák, který umí volat [recenze]

Témata článku: Nokia, , , , Září, Úzká spolupráce, Každoroční akce, Mat, Mateř, Zajímavý fakt, Zář, Dosavadní model, Nov, Mater, Material