Nové mobily Siemensu: pár zkušeností a oficiální fotografie

Už včera jste si na MobilManii mohli přečíst stručné informace o nových Siemensech a podívat se na obrázky z prezentace. Dnes připojujeme krátké zkušenosti a oficiální fotografie z cédéčka, které jsme na prezentaci obdrželi.

Siemens A52

Siemens A52 je velmi zvláštní telefon. Vzhledem připomíná model A55, výbavou zase A50. Má běžný černobílý displej s oranžovým podsvícením, který zobrazí ve většině případů čtyři řádky. Je dobře čitelný, a to jak ve tmě, tak na slunci. Ovládání je pohodlné, klávesy jsou dostatečně daleko od sebe, takže se vždy trefíte na tu správnou. Zkrátka žádná převratná novinka, snad jen polyfonní vyzvánění, které A50 nemá (A55 však už ano). Zarazilo mne však, že A52 neměla v menu WAP, tato funkce chyběla dokonce v seznamu funkcí v oficiální prezentaci. A52 se dobře používá a pokud nemáte žádné zvláštní nároky, bude se vám líbit.

     

 

 

   

Siemens C60

Tento telefon lze těžko nějak hodnotit, vystavované kousky byly zřejmě hodně předfinální kousky. V menu např. zcela chyběla položka Organiser, místo ní se zde objevila položka Ringtones, ovšem s ikonou kalendáře. Proto jsme se ujišťovali u zástupců společnosti, zda opravdu budou schůzky a poznámky chybět, uspokojivou odpověď jsme nedostali. Předpokládáme tedy, že se organizér z C60 nadobro vytratil; je to ale zvláštní MC60 ho má.

Ovládání C60 je stejné jako, v menu se pohybujete pomocí křížové kurzorové klávesy; její stisk však byl velmi tuhý, ale jak říkám, šlo o betu. Na klávesnici se psalo obstojně. Displej zobrazí 4096 barev a vypadal poměrně dobře, zhruba jako na M55. Celkově mám z C60 rozporuplný pocit, protože na rozdíl od C55 chyběl již zmíněný organizér a také hlasové vytáčení a záznamník. V paměti je místa na 100 záznamů, k jednomu jménu lze uložit číslo a jeden e-mail; to ale nepovažujeme za vícelopožkový seznam. Oproti C55 je tu navíc barevný displej a možnost posílat MMS.

     

   

Siemens MC60

Asi nejlepší mobil ze včerejší prezentace. Ačkoliv by mělo jít o model C60 de facto jen s integrovaným foťákem, je rozdílů více, jak jsem zmínil výše: je tu navíc organizér, ale také hlasové vytáčení, stopky či minutka; tedy pokud v C60 tyto funkce nechyběly proto, že nejde o finální verzi. MC60 má foťáček s maximálním rozlišením 352 x 288 bodů, na rozdíl od externí verze nemá blesk a hledáček je zobrazen na displeji. Focení je velmi pomalé, ale to je prý vlastnost bety. Sdílená paměť má velikost 1,8 MB oproti megabajtu uváděnému v materiálech. Vyfocené obrázky vypadají na displeji docela hrozně, v počítači je to už ale o fous lepší. Škoda, že foťák má tak malé rozlišení; pro MMS to stačí, pro album z dovolené nikoliv. Fotky lze do počítače dostat pouze přes kabel.

Klávesnice je opět ve stylu X, píše se na ní ale hůře než na M55. Velmi mne zklamal ovládací kříž: fungují pouze tlačítka nahoru a dolů, takže v hlavním maticovém menu se nemůžete pohybovat vlevo a vpravo. Ach jo. Navíc tlačítko propohyb dolů je velmi blízko tlačítku 2, takže jsem se málokdy strefil na to správné. Paměť na kontakty má opět jen sto míst, ke jménu lze uložit jen jedno číslo a e-mail. Ale jinak docela fajn mobil.

    

 

 

Diskuze (29) Další článek: Nové telefony Siemens: šedesát vlastních fotografií

Témata článku: Siemens, , Siemens A52, Siemens C60, Siemens MC60, MOBI, Foto, Pár, Zkušenost, Rozporuplný pocit, F +, Fotograf, Oficiální fotograf, Oficiální fotografie, Nov, Mobil, Včerejší prezentace