Nové Motoroly: oblázek a roker

Únik nebo úmysl? Známe detaily o čtveřici nových Motorol ještě před jejich oficiálním představením.

S úniky obrázků a informací o dosud neoznámených telefonech se poslední dobou roztrhl pomyslný pytel. Až si člověk pomyslí, zda to celé není v pečlivé režii marketingových oddělení toho či onoho výrobce. Ať už je to jak chce, fakt je, že „napovrch“ se dostaly hned čtyři novinky od Motoroly, která potřebuje nějaký ten úspěšný model jako sůl. Nás budou ovšem zajímat jen dva, respektive tři. Zdá se vám to zmatené? Nebojte, není to tak hrozné. Každý z trojce telefonů má naprosto odlišný design a rovněž funkční výbavu. Najdeme mezi nimi jak hudební přístroj pro mladší generaci, tak konzervativně vyhlížející vysouvák pro „dospělé“.

První Motorola U3 se hodně podobá staršímu Peblu U6, jak napovídá barevné provedení a také označení, bude jednat o low-end pro nenáročné, spíše příslušnice něžného pohlaví. Tělo přístroje je hezky zaoblené, aby také ne, „Pebble“ totiž znamená doslova oblázek. Do vínku dostal telefon jen nejzákladnější funkce a vlastnosti. Aktivní (TFT) displej nabídne rozlišení 176 × 220 bodů, vnější bude monochromatický, fotoaparát má rozlišení VGA. Špatnou zprávou je, že chybí slot pro paměťové karty, pro datové přenosy poslouží technologie EDGE. K dostání budou dvě barevné varianty, černočervená „Licorice“ a růžová „Rose“.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Motorola U3 si jistě najde místo v nejedné dámské kablece • ROKR W5 oživuje oranžová

Další přístroj už je zaměřen na hudbu: Motorola ROKR W5 bude hudební „žiletka“ pro masy. Fyzicky je telefon podobný bratříčkovi W510, na rozdíl od něj ovšem působí díky oranžovým barvám mnohem živějším dojmem, logo ROKR na přední straně rovněž upozorňuje na hudební potenciál. Aby byl přístroj dostupný co nejširší skupině zákazníků, jsou funkce podřízené především ceně. Hlavní displej je opět aktivní (TFT) a nabídne rozlišení 176 × 220 bodů, fotoaparát dnes již se svými 1,3 Mpx zaostává. Vnitřní paměť půjde rozšířit kartami microSD, poslech hudby bude možný i přes stereo Bluetooth sluchátka. Při hmotnosti okolo 110 gramů a rozměrech 99 × 46 × 17,5 milimetrů už půjde o tlustější kousek, než býval Razr V3. Uvidíme jak se prosadí v tvrdé konkurenci Walkmanů od Sony Ericssonu a novinek od Nokie.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Černá jí sluší • s Motorolou i570 se u nás nepotkáme

Třetí telefon není tak úplně nový, jedná se o černou barevnou variantu staršího Rizru Z8. Na rozdíl od nynější verze nebudou design telefonu rušit žluto-zelené elementy. Poslední přístroj je určený pro Spojené státy americké a Kanadu. Motorola i570 nepracuje v sítích GSM, nýbrž v nám neznámých iDEN. Pokud pocestujete za oceán, měl by být v nabídce místních operátorů Telus a Nextel. Pokud ne, najdete ho na fotografii výše.

K oficiálnímu představení ROKRu u U3 by mělo dojít v nejbližší době, mnohem více jsme ale v redakci zvědaví na tajný ROKR E8, který vypadá velice slibně.

Diskuze (18) Další článek: iPhone po slevě: raketový nárůst prodeje

Témata článku: Motorola, Motorola Razr, Motorola Razr V3, Motorola Rokr E8, Nov, Rok, Něžné pohlaví, Telus, Rizr, Neoznámený telefon, Motorol, Třetí telefon, Nové moto, Oblázek, Motor