Nové Nokie pro síť CDMA: hezký vzhled a plno funkcí

Nokia představila tři nové mobilní telefony pro síť CDMA. Svým vybavením se řadí k současné špičce.

Finský výrobce mobilních telefonů Nokia uvedl na veletrhu CeBIT pět nových telefonů určené pro síť CDMA. Jde o model 6585, 3586i a trojlístek 2270, 2280 a 2285. Již dle označení můžeme soudit, do jaké kategorie jednotlivé mobily patří. I když se u nás tyto mobilní telefony nikdy prodávat nebudou, myslím, že není od věci podívat se, co se bude prodávat na západě či u protinožců.

Nokia 6585

Dle výrobce je Nokia 6585 se svými pětaosmdesáti gramy jedním z nejlehčích telefonů pro síť CDMA. Dle dostupných informací se bude model 6585 nápadně podobat u nás známé 6610. Podobné mají být i funkce: rychlá data, FM rádio, barevný displej s rozlišením 128 × 128 obrazových bodů s barevnou hloubkou 4096 barev. Všechny tři modelové řady mají integrován lokalizační systém GPS. Samozřejmostí je podpora multimediálních zpráv, i když opět jen pasivní. 6585 nemá integrovaný fotoaparát a na řadu tak musí přijít příslušenství. Móda výměnných krytů je na vrcholu a i čistě manažerské telefony, u kterých by se mohlo zdát, že jsou výměnné kryty zbytečné, nabízí kompletní změnu telefonu. Ne jinak je tomu i u modelu 6585. Z dalších funkcí nechybí mobilní Java, hlasitý odposlech, polyfonní melodie či web (nikoli WAP!) browser. První zprávy však nehovoří o integraci modrozubu. Jak typické pro Nokii. Na trhu by se měl tento model objevit ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Nokia 3586i

Nokie 3585i a 3586i jsou představiteli střední třídy, oba se liší jen designem. Mají barevný displej, nyní však jen s rozlišením 96 × 65 obrazových bodů. Modely třítisícové řady jsou oproti předchozímu již těžší – váží 117 gramů. Funkcemi se oba modely příliš neliší: oba podporují rychlá data v síti CDMA2000 1xRTT, GPS, paměť na pět stovek kontaktů, polyfonní melodie či hlasové vytáčení. Nokia ví, jak přilákat cílovou skupinu. Model 3586i je vyšperkován spoustou diod, které blikají do rytmu vyzváněcí melodie. Věřím, že tahle „matějská pouť“ zaujme nejednoho dospívajícího. Možná právě kvůli spoustě světýlek je telefon vybaven baterií o kapacitě 1000 mAh. Na trhu by se měl tento model objevit ve druhé polovině roku.

  

Nokia 2270, 2280 a 2285

Nokie dvoutisícové řady představují mobilní telefony základní řady. I přesto jsou nadmíru dobře vybavené: podpora mobilní Javy, hlasové vytáčení i hlasový záznamník, podpora rychlých dat v síti CDMA2000 1xRTT, internetový prohlížeč či paměť na 250 telefonních kontaktů. Opět nechybí podpora GPS. Bohužel zatím nejsou známy rozdíly mezi jednotlivými modely, zřejmě půjde o drobnosti. Telefon také na rozdíl od předchozích dvou modelů nepodporuje síť AMPS800, ale jen CDMA 800 a CDMA 1900.

Pojedete do zámoří?

Nové mobily od Nokie mají dobré předpoklady zaujmout potenciální uživatele. Nabízí nejmodernější technologie a funkce. Poslední dva modely jsou, co se vzhledu týče, vcelku atraktivní, věřím, že by si našly své oblíbence i u nás.

Diskuze (17) Další článek: Dvě stě korun jako bonus pro Twistaře

Témata článku: Nokia, , Síť, #cd, Sít, Hezký vzhled, F +, Nov, Vzhled, Pro +