Nové originální příslušenství pro Palmy

Palm představil nové příslušenství, mezi kterým figuruje zejména digitální foťáček s rozlišením 1,3 megapixelu nebo také multifunkční pozlacené pero či několik nových pouzder.

Společnost Palm včera představila originální příslušenství pro své kapesní počítače. Podzimní kolekce bude k dispozici již od října tohoto roku.

Bezdrátová klávesnice

Nová skládací klávesnice pod značkou Palm se s kapesním počítačem jednoduše propojí pomocí bezdrátového přenosu skrze IrDA. Klávesnice není závislá na energii z kapesního počítače, spoléhá se totiž na svou baterii. Po stránce ergonomické ji nelze nic vytknout – uživateli nabízí komfort plnohodnotných tlačítek. Je kompatibilní se všemi současnými modely pod značkou Palm. Její cena byla stanovena na 70 dolarů (ceny se týkají USA).

Nové multifunkční stylusy (ovládací pera)

Nová ovládací pera – tzv. stylusy nyní umí čtyři věci najednou. Fungují jako propiska, laserové ukazovátko ale také jako pomocná svítilna (baterka) nebo tradičně jako obyčejný stylus. Cena – 20 dolarů.

Šest nových stylových pouzder

Zire Hard Case: Vnitřek plastový, z vnější strany povrchová úprava imitující kov. Cena 15 dolarů.
Zire Slim Leather Case: Kompaktní a tenký design s množstvím přihrádek pro vizitky, kreditní karty a další maličkosti. Provedení kůže. Cena 20 dolarů.
Universal Tough Case: Pevné pouzdro z tmavého textilního materiálu se zipem. Cena 15 dolarů.
Executive Series Cases: Tři pouzdra v italském stylu s magnetickým uzavíráním. K dostání ve třech velikostech – malý za 30 dolarů, střední za 50 dolarů a velký za 70 dolarů.

1.3megapixelový foťáček

Nová kamerka pro kapesní počítače Palm umí nejen fotit, ale zároveň také ukládat pořízené snímky. Je totiž vyvedena v podobě paměťové karty SD a vkládá se do slotu pro tyto paměťové karty. V jejím popisu práce je vyrábět fotografie ve velikosti 1280 x 1024 pixelů, tedy dost na to, aby šly rovnou na fotografický papír. Foťáček umožňuje zaostřit ve dvou režimech – na blízko a nekonečno. Rovněž zvládá zoom, ale pouze digitální. Kamerka je natáčecí a umí i krátké video. Spolupracuje s aplikacemi Palm Photos a PhotoBase. K dostání bude už v prosinci za rozumných 100 dolarů.

New Stylus Pen Packs, Handheld Protection a Essentials Kits

Zire Lighted Stylus Pen Pack: jeden k použití ve stížených světelných podmínkách a druhý k všestrannému použití. Cena 15 dolarů.
Tungsten Stylus Multi-Pack: Cena 10 dolarů.
Tungsten Gold Stylus: Pozlacený stylus 24karátovým zlatem. Kompatibilní s řadou C a W. Cena 30 dolarů.
Screen Protector Multi-Pack: Sada 13 ochranných fólií na displej. Cena 20 dolarů.
Protection Plan Plus: Rozšířená bezplatná telefonické podpora na dva roky. Pouze USA. Cena 50 dolarů. Zire Essentials Kit: Obsahuje modré tenké pouzdro, tři ovládací pera a čtyři ochranné fólie. Cena 20 dolarů.
Universal Essentials Kit: Obsahuje pouzdro Universal Tough Case, univerzální stylus a šest ochranných fólií. Cena 30 dolarů.

Diskuze (2) Další článek: Žhavé drby od Oskara

Témata článku: Originál, Originální příslušenství, Ori and The Blind Forest, Nov, Bezdrátová klávesnice, Pro +, , Laserové ukazovátko,