Nové telefony na 3GSM: Alcatel, Sony Ericsson, Sendo, Samsung, Panasonic, Nokia, Motorola

Dnes začíná 3GSM World Congress, na kterém řada výrobců představila své novinky. Známe deset novinek Alcatelu, dva nové telefony Sony Ericsson a tři modely značky Sendo včetně smartphonu X2. Devět telefonů představil Samsung a stejný počet také Panasonic. Tři novinky uvedla Nokia a Motorola se pochlubila novou kolekcí „Razrů“.
Kapitoly článku

Panasonic VS7

Nové véčko se může chlubit obrovským vnitřním displejem s úhlopříčkou 64 mm a schopností zobrazit 16 miliónů barevných odstínů! K dispozici je i malý barevný vnější displej, který lze využít i při pořizování autoportrétů vestavěným dvoumegapixelovým fotoaparátem. Pro snadné otevírání bude na boku přístroje tlačítko, zřejmě se však nebude jednat o otevírání motorické. Tělo telefonu by mělo být velmi tenké, bližší parametry telefonu však zatím nejsou známy.

 

Panasonic VS3

Další nové véčko v nabídce bude mít opět špičkový displej s podporou 16 miliónů barev, bude však o několik milimetrů menší. Vnější displej toto véčko nemá, pro informaci slouží vícebarevná dioda umístěná v pásku pod objektivem megapixelového fotoaparátu. Telefon bude mít výměnné kryty a rovněž tlačítko pro snadné otevírání.

 

Panasonic MX7 a MX6

Telefony MX7 a MX6 jsou vylepšené varianty modelů VS7 a VS3. Že už není co zlepšovat? Ale ano, většině dnešních mobilů je vytýkána slabá výdrž baterií, modely MX proto budou vybaveny speciálními akumulátory s dvojnásobnou kapacitou, zaručující telefonu daleko delší životnost. Telefony se od modelů VS7 a VS3 v podstatě neliší, výrobce zřejmě zvolil strategii oddělených modelových řad kvůli vyšší ceně za vysokokapacitní akumulátory. Časem vidíme, zda se budou telefony lišit i ve funkční výbavě. U modelů MX byla v tiskové zprávě zmíněna i tloušťka telefonů, pouze 19 mm!

 

Panasonic SA6 a SA7

Véčkové modely řady SA opět vycházejí z modelů VS7 a VS3. Opět se tedy honosí kvalitními fotoaparáty s vysokým rozlišením a špičkovými barevnými displeji. Design byl však upraven tak, aby vyhovoval aktivním jedincům, kteří také ocení zvýšenou odolnost těchto telefonů. Baterie s kapacitou 1660 mAh by měla stejně jako u řady MX zabezpečit dlouhou výdrž telefonu.

 

Panasonic SC3

Ultratenký telefon klasické konstrukce s displejem schopným zobrazit 65 tisíc barev a rozlišením 128 × 128 bodů bude jednou z těch levnějších telefonů. Ve výbavě mi nechybí vestavěný VGA fotoaparát, funkčně pak bude podobný stávajícímu výsuvnému modelu X500.

 

Panasonic A210

Panasonic se zřejmě bude snažit vkročit i do řad levných telefonů. Svědčí o tom model A210, který má klasickou konstrukci a jen základní výbavu. Displej má rozlišení 128 × 128 bodů a schopnost zobrazit 65 tisíc barev. Design telefonu je směřován zejména na mladé uživatele.

 

Panasonic X800

Elitním modelem nové modelové řady je chytrý mobilní telefon X800 s operačním systémem Symbian Series 60. Opět se jedná o velmi tenký mobil, tloušťka činí pouze 17,2mm! Telefon má výměnné kryty, automatické otevírání tlačítkem a megapixelový fotoaparát. Nechybí ani podpora paměťových karet SD a v nabídce aplikací nebude chybět software Quickoffice pro práci s dokumenty Microsoft Office, včetně prezentací.

 


V další kapitole najdete informace o třech novinkách, které na 3GSM World Congressu představila Nokia

Témata článku: Alcatel, Ericsson, Motorola, Nokia, Panasonic, Samsung, Sony, Sony Ericsson, , , , , Motorola Razr, Nokia 6101, Nokia 6680, Nokia 6681, Panasonic VS3 , Samsung X640, Samsung Z300, Siemens C62, Sen, Motor, Pán, Motorol, Podobný stav