Nové telefony na 3GSM: Alcatel, Sony Ericsson, Sendo, Samsung, Panasonic, Nokia, Motorola

Dnes začíná 3GSM World Congress, na kterém řada výrobců představila své novinky. Známe deset novinek Alcatelu, dva nové telefony Sony Ericsson a tři modely značky Sendo včetně smartphonu X2. Devět telefonů představil Samsung a stejný počet také Panasonic. Tři novinky uvedla Nokia a Motorola se pochlubila novou kolekcí „Razrů“.
Kapitoly článku

Sony Ericsson

Sony Ericsson na 3GSM World Congressu představil dva telefony. Model Z800 už známe z nabídky operátora Vodafone, kde se prodává pod názvem V800, úplnou novinkou je Sony Ericsson K600.

Sony Ericsson Z800

Sony Ericsson Z800 je mobilní telefon s podporou sítí 3G UMTS a navazujícími funkcemi, jako jsou typicky videokonference nebo streaming audia a videa. Navazuje na model V800, který už pár měsíců prodává Vodafone, v prodeji se objeví ve druhém letošním čtvrtletí. Pro komunikaci je k dispozici Bluetooth, infraport a USB kabel, telefon podporuje synchronizaci s počítačem. Nemáme údaje o interní paměti, telefon ale podporuje paměťové karty Memory Stick Duo Pro až do kapacity 1 GB. Telefon má vestavěný fotoaparát s rozlišením 1,3 MPx, podporuje stereofonní přehrávání hudebních souborů formátu MP3.

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tyto tři fotografie pocházejí z klubu Sony Ericsson

Sony Ericsson K600

V tomto případě se jedná o úplně nový telefon. Je opět určen i pro sítě třetí generace, jde ale o malý a lehký přístroj. Stejně jako vyšší model nabízí možnost videotelefonování, hlavní fotoaparát má rozlišení 1,3 Mpx. Kryty telefonu jsou pravděpodobně plastové, podle Sony Ericssonu ale pocitově připomínají kov. Displej zobrazí až 262 tisíc barev, má úhlopříčku 1,8 palce. Sony Ericsson v tiskové zprávě výslovně neuvádí podporu Bluetooth, u takového telefonu s ní ale snad můžeme počítat. Rovněž není úplně zřejmé, jestli K600 bude přehrávat MP3, jisté je vestavěné rádio.

Oživeno:

Podpora Bluetooth a přehrávač MP3 nebude v telefonu chybět.

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tyto dvě fotografie pocházejí z klubu Sony Ericsson


V následující kapitole si můžete prohlédnout novinky od Sendo, včetně nového smartphonu Sendo X2

Témata článku: Alcatel, Ericsson, Motorola, Nokia, Panasonic, Samsung, Sony, Sony Ericsson, , , , , Motorola Razr, Nokia 6101, Nokia 6680, Nokia 6681, Panasonic VS3 , Samsung X640, Samsung Z300, Siemens C62, Send, Samsun, Britský výrobce, Son, Nov