Novinka od HP: komunikátor Jornada 928 bude mít GPRS

Po běžných kapesních počítačích třídy PDA vstupuje HP i na trh s komunikátory. Nová Jornada bude umět kromě volání také datové přenosy GRPS. Oživeno: konečně máme i fotografii.

Společnost HP je připravena vstoupit do oblasti PDA komunikátorů a po svých kapesních počítačích představila i tato fimra svůj komunikátor podporující GPRS. Novinka se bude jmenovat patrně Jornada 928 - definitivní rozhodnutí však ještě nepadlo. Jisté je ale již to, že PDA bude vybaveno datovými přenosy GPRS 4+1 timeslot, operačním systémem Pocket PC 2002, wapovým prohlížečem 1.2.1 a J2ME (mobilní Java). Samozřejmostí je možnost volat, a to jak z vestavěného sluchátka a mikrofonu, tak přes bondovku.

Přístroj je vybaven 64 MB paměti a má aktivní barevný displej (65 tisíc barev), dále pak slot na karty Compact Flash, IrDA a je vybaven jak seriovým, tak i USB portem. Rozměry jsou vcelku přijatelné, 137 x 78 x 17 mm, hmotnost činí zhruba 184 g. Synchronizace s počítačem je možná přes všechny porty - sériový, USB i infračervený.

Zajímavá je na komunikátoru přítomnost dvou displejů - ten menší ukazuje v zavřeném stavu informace o síti a stav baterie. Dodávat se bude se dvěma bateriemi, jedna z nich je výměnná, typu Li-Pol 560 mAh, které zaručují výdrž v pohotovostním režimu asi 180 hodin a dobu hovoru pak přibližně 3 hodiny. Oficiálně bude tato novinka od HP představena také v březnu na CeBITu, takže se nechme překvapit.

Oživeno: konečně máme i obrázek, který jsme našli na serveru WiredGuy.

 

Diskuze (10) Další článek: Diskuse: jaký mobil se vám líbil nejvíce a jaký naopak nejméně?

Témata článku: HP, Definitivní rozhodnutí, GPRS, Novinka, Komunikátor, Mít, Nov