Novinky v Mapy Google pro Windows Mobile

Google vydal novou verzi své aplikace Google Mapy pro platformu Windows Mobile. Neváhali jsme a novinky vyzkoušeli v praxi. Tvůrci integrovali funkce Moje poloha a Hledání s mapou. Jde v podstatě o klasické hledání nejrůznějších míst s tím rozdílem, že vyhledávač respektuje vaši aktuální polohu. Hledáte-li například restauraci, jako já na obrázku, Google Mapy vám zobrazí všechna nalezená místa i jejich podrobný seznam včetně hodnocení. Stačí si jen vybrat z bohaté nabídky a nechat se až k restauraci přivést. Průvodce říká, v kterých místech a kam zatočit. Další novinkou je předvídání hledaných slov, což vede k úspoře času.


Právě jsem vyhledal restaurace v Brně. Můžete si ihned přečíst i hodnocení dalších návštěvníků

Mezi další zajímavé funkce patří trasování v automobilovém i pěším režimu. Start i cíl můžete vyhledat anebo vybrat přímo z mapy. Líbí se mi i funkce vrstvy mapy, onkrétně vrstva Wikipedie. Ta vám zobrazí nejrůznější zajímavosti ve vašem nejbližším okolí. Dokonce si můžete nechat zobrazit vlastní mapy vytvořené na webu Google Maps.

 
Má vlastní mapa bodů zájmu vytvořená ve webovém prohlížeči • služba Latitude

Nechybí ani propojení se službou Latitude, o které jsme již podrobně psali, a zobrazení dopravy. Ta však u nás zatím není podporována.

  
Základní vzhled letecké mapy • hlavní nabídka • volby pěší trasy včetně podrobného itineráře

Google Mapy se stávají stále lepším pomocníkem především v neznámých městech a ve chvílích, kdy potřebujete najít nejrůznější společnosti, restaurace a další zájmová místa. Nemohu také přehlédnout jistou podobu s Ovi maps od Nokie, která také především v městské-turistické navigaci spatřuje svou budoucnost.

Váš názor Další článek: Přenosné navigace do automobilů zaniknou. Otázkou zůstává kdy (polemika)

Témata článku: Google, , , Go Pro, Novinky, Win, Nov, Mobil, Trasování, Pro +, , Wind, Windows!, Windows Mobile, MOBI, Google +