Nový český web o bluejackingu

Na snadno zapamatovatelné adrese www.bluejacking.cz vznikl nový web, internetové diskusní fórum o fenoménu zvaném bluejacking. O této kratochvíli jsme už na MobilManii několikrát psali, přečtěte si úvodní článek na toto téma nebo také recenzi prográmku BT Jack.

Na webu Bluejacking.cz najdete různé tipy a rady, sekce o mobilních telefonech, zkušenosti uživatelů nebo i historky s povedenými úlovky. Zajímavá aktivita je návrh Kodexu bluejackera:

1. Bluejacker dělá vše pro zábavu. Nikdy se nebude snažit "hacknout" jiné zařízení pro osobní prospěch (stažení/modifikace cizích soborů), nikdy nebude na jiné zařízení posílat spustitelné soubory.

2. Žádný z poslaných obrázků nesmí být pornografického, urážejícího a rasistického charakteru. Pokud posíláte cizí obrázky, je dobré někde v rohu ponechat autorův copyright.

3. Pokud Bluejackovaná osoba nejeví žádný zájem/aktivitu po dvou zprávách, Bluejacker se přesune dále.

4. Bluejacker omezí svoji "práci" maximálně na deset zpráv odeslaných jedné osobě. Výjimku tvoří případy, kdy "oběť" spolupracuje a taky vám něco pošle.

5. Pokud Bluejacker usoudí že "oběť" už toho má skutečně dost, svých aktivit vůči ní zanechá.

6. Když je Bluejacker přistižen při činu, neskrývá se, ale případně oběti objasní principy Bluejackingu (třeba nasměrováním na tyto stránky). To vše pouze v případě, že od oběti nebude hrozit fyzické napadení.

7. Pokud je bluejacker "uloven" rychlejším bluejackerem, uzná svou "porážku" s tichou důstojností.

Diskuze (9) Další článek: Nokia 7610: velký test prvního megapixelu

Témata článku: Český web, Web, Nov, Český, BLU, Blue