Nový Guinessův rekord drží textovky!

Textovka odeslaná společností Logica na letošní konferenci ve francouzském Cannes obrazila celý svět za necelé tři minuty a zapsala se tak do Guinessovy knihy rekordů.

Rekordy táhnou světem

Ve známé Guinessově knize doposud není příliš mnoho rekordů, které by se týkaly mobilních telefonů nebo mobilních sítí. Nejnověji zapsaný rekord je však mobilní více než dost – jediná textovka totiž včera úspěšně oblétla svět za pouhých 197.53 sekund. Na své cestě dokonce učinila pět zastávek.

Včera odpoledne krátce před čtvrtou hodinou odeslal Gerry McKenna, generální ředitel společnosti Logica jedinou textovou zprávu „Be Global“ z francouzského přístavu v Cannes do Johannesburgu v Jihoafrické republice. O malou chvíli později již textovka pokračovala dále na své cestě do Sao Paola v Brazílii, odkud putovala přes San Francisco do australského Sydney, aby přes Hong Kong dorazila zpět do Cannes.

Globální svět

Na každé ze svých zastávek byla na konec zprávy přidána zkratka každé ze zemí, takže textovka po svém příchodu vypadala takto: „Be Global, FR SA BR NA AU CH“.

Jak je vidět, světové rekordy se dají získat ve skutečně kuriózních disciplínách. Na příkladu rekordní textové zprávy je krásně vidět, že věci, které by byly ještě před několika lety naprosto nepředstavitelné jsou dnes běžnou každodenní realitou. Jen jsem zvědavý, jak se bude obor mobilních rekordů rozvíjet v blízké budoucnosti – budou společnosti doručovat textovky okolo světa za méně než vteřinu? Napadá mne také jiná otázka – urazila by textovka svoji cestu za stejnou dobu i v případě, že by se nejednalo o pokus o rekord?

Diskuze (20) Další článek: Twist dobíjení přes SMS na více místech

Témata článku: , Rekord, Guiness, Text, Nov