Nový iPhone XR tolik netáhne. Apple usměrňuje výrobu

Od iPhonu XR se očekávalo, že splní roli podpory letošních vlajkových modelů XS a XS Max. Odlehčené XR měli kupovat ti, pro které je dvojice prémiových modelů už příliš drahá. O měsíc pozdější start prodeje a i tak poměrně vysoká cenovka XR ale zapříčinila, že tato skupina zákazníků dala přednost loňským iPhonům 8, které mezitím zlevnily a plní tak roli dostupnějších iPhonů, byť s displejem s rámečky.

Apple v reakci na nižší prodeje iPhonu XR optimalizuje výrobní kapacity, píše asijský Nikkei. Jeho smluvní výrobní partneři Foxconn a Pegatron ani nerozjedou 100 % vymezených výrobních linek, Applu postačí produkce 100 tisíc iPhonů XR denně. Třetí nasmlouvaná montážní firma Wistron s výrobou ani nezačne. Místo toho chce Apple posílit výrobu loňských modelů iPhone 8 a iPhone 8 Plus, které jsou proti novince o několik tisíc korun levnější.

Zhodnotili jsme letošní mobilní novinky od Applu:

Diskuze (50) Další článek: Pětifoťáková Nokia 9 PureView bez výřezu se ukazuje na prvních renderech

Témata článku: Apple, , , , , , , Apple iPhone XR, XS a XS max, PEGA, Loňský model, Nikkei, Vysoká cenovka, Model, Nízký prodej, Výrobní kapacita, Výroba, Prémiový model, Net, Montáž, Wistron, IPhonům, Skupina,