Nový Nokia PC Suite: Symbiany už mohou posílat textovky

Na internetových stránkách Nokie se objevila nová verze balíčku PC Suite pro správu telefonů z počítače. Verze dostala označení 6.6 a přináší některé zásadní změny, na něž uživatelé již delší dobu čekají.

Tyto změny se týkají hlavně smartphonů. Nový PC Suite odbourává dlouhodobý problém předchozích verzí a konečně umožňuje odesílání textových zpráv přes telefon přímo z počítače. Před odesláním první textovky vás aplikace vyzve k instalaci podpůrného programu do mobilního telefonu. Další odesílání už jsou bezproblémová tak, jak jsme zvyklí ze spojení PC Suite–Series 40.

  
Základní rozhraní • nastavení přenosu souborů • editace SMS

Druhou novinkou je tzv. automatické ukládání obrázků. S touto funkceí se všechny obrázky a videozáznamy ihned po připojení telefonu automaticky zkopírují do počítače. Kromě možnosti rychlejšího prohlížení může funkce sloužit pro zálohování. Média totiž, pokud nechcete, nebudou z mobilního telefonu smazána.

Kromě výše zmiňovaných funkcí Nokia uvádí ještě One Touch Access to the Internet pro jednoduché připojení k internetu jedním kliknutím myši. Výrobce zmiňuje také vylepšené ovládání a zlepšenou stabilitu celého produktu. Podrobnější informace o minimálním systémovém a hardwarovém vybavení najdete na domácích stránkách Nokie, kde je možné českou verzi PC Suite 6.6 také stáhnout.

Diskuze (21) Další článek: MobilMania má zbrusu nový katalog mobilů

Témata článku: Nokia, Text, PC Suite, Nov, Posila