Nový Siemens M65 - pro sportovce, lesníky i vodníky

CeBIT 2004: Siemens má po dlouhé době outdoorový telefon, který je odolný proti vodě, prachu i nárazu. Mobil má dokonce vestavěný fotoaparát. Jedná se o nástupce modelu ME45 s výbavou podobnou špičkové novince S65.

Siemens dnes zažívá velký den, na CeBITu v Hannoveru právě představuje tři mobilní novinky. Premiéra se koná na domácí půdě a navíc jde o nejdůležitější modely značky. V tomto článku se dozvíte veškeré podrobnosti o Siemensu M65. Výrobce dále představil levný Siemens C65 a vrcholný model Siemens S65. V dnešním vydání naleznete i první dojmy a živé fotografie nových modelů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Oficiální fotografie Siemensu M65

Odolnost především

Posledním odolným modelem německého výrobce byl Siemens ME45. Mezistupeň v podobě Siemensu M55 byl pouze stylovou náhražkou a odlehčenou variantou Siemensu S55, model M55 do kategorie outdoorových telefonů rozhodně nepatří. Nový model M65 ovšem podmínky splňuje, jeho konstrukce v kombinaci gumy a kovu snese i hrubší zacházení. Telefon by měl být odolný proti vodě, nárazu i prachu, což dokazují gumové krytky datového konektoru a čočky fotoaparátu. Telefon ovšem nebude postrádat ani funkce dnešních multimediálních mobilů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Možná tomu neuvěříte, ale Siemens dal novince do vínku integrovaný fotoaparát. Ten nabízí sice jen VGA rozlišení (640 x 480 bodů), na MMS zprávy z lesa to ale postačí. Mobil zvládá i video o kvalitě 12 snímků za sekundu. Displej je samozřejmě barevný a nabízí až pětašedesát tisíc barev, stejně jako u modelu S65 se jedná o TFT displej s rozlišením 132 x 176 bodů. Abychom nezapomněli, novinka se chlubí rozměry 109 x 49 x 19 mm při hmotnosti 104 gramů.

Výbavou nestrádá

Jak už jsme řekli, telefon je sice odolný, ale za své funkce se rozhodně stydět nemusí. Vzhledem k tomu, že je to triband, zavoláte si s ním i v Americe, podpora sítí GSM 900/1800/1900 MHz je zaručena. Pokud si budete chtít po náročné túře odpočinout, můžete využít jednu z vestavěných javových her. Dále nechybí čtyřicetihlasé polyfonní melodie, zvukový záznamník, e-mailový klient nebo instant messaging. Wap podporuje verzi 2.0. Datové přenosy GPRS jsou reprezentovány třídou 10 s konfigurací timeslotů 4+1.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Kapacita vestavěné paměti je podle výrobce 11 MB. S počítačem mobil komunikuje buď přes kabel nebo infraport, podporu Bluetooth u odolného modelu tradičně nenajdete. Zajímavou novinkou je Bike-o-Meter, což je držák na kolo, s nímž mobil dokáže měřit rychlost, čas i délku trasy. S přehledem tak nahradí běžné rychloměry na kolo, zařízení dovoluje plánovat nové trasy apod.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Za deset tisíc

Telefon se bude dodávat se standardní Li-Ion baterií o kapacitě 750 mAh, která na jedno nabití vydrží až 300 hodin v pohotovosti, při hovoru potom pět a půl hodiny, jedná se samozřejmě o údaje výrobce.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Siemens M65 se začne prodávat v červnu za cenu okolo 10 000 Kč. Ne všem se bude samozřejmě líbit, je to telefon pro určitou cílovou skupinu, která potřebuje mobil se zvýšenou odolností.

Ve vydání dále naleznete první dojmy a živé fotky nových Siemensů. Nevynechejte ani článek o Siemensu S65.

Diskuze (30) Další článek: Nový Siemens S65 - jeden z nejlepších

Témata článku: Siemens, , Siemens C65, Siemens M65, Siemens ME45, Siemens S65, Zvukový záznamník, Spor, Nov, Les, Nejdůležitější model, Pro +