Nový Siemens SX56 – to už tady bylo!

Nový Siemens SX56 je výhradně určený pro americký trh, ale překvapivější jsou jeho kořeny. Pravidelní čtenáři jistě poznají jeho původ, neboť se nejen u nás prodává pod jiným označením a mírně pozměněnými parametry.

Siemens SX56

Společnost vyrábějící oblíbené komunikátory se systémem PocketPC si musí mnout ruce – jdou totiž na dračku. Po anglickém operátorovi O2, který komunikátor pojmenoval XDA, následoval kolos T-Mobile se svým MDA a Eurotel také se svou mobilní kanceláří nezůstal pozadu. Nyní se na světě objevil další klon, který ponese označení Siemens SX56. Za vším stojí americký telekomunikační gigant AT&T Wireless, který komunikátor pod tímto označením začal prodávat.

Design nového komunikátoru pod označením Siemens SX56 je zcela totožný s tím, který jsme vám již představili. Celostříbrná konstrukce je v konečném důsledku elegantní a měnit nebylo třeba nic. T-Mobile měnil a dojmy z jeho MDA jsou rozporuplné. Vypadá hodně lacině.

Jedinou velkou změnou oproti evropským klonům je šířka frekvenčního pásma, ve kterém SX56 funguje. Vzhledem k nasazení na americkém kontinentě byly vybrány následující frekvence – 900/1900 MHz. Relativně by měl fungovat i v našich podmínkách.

Komunikátor se může pochlubit velkým displejem schopným zobrazit 4 096 barev, zde se žádná změna nekonala. Stejné jsou i ostatní parametry: počítač pohání procesor Intel StrongARM o rychlosti 206 MHz. Vnitřní paměť RAM je stejná jako ROM32 MB a lze ji dále rozšířit pomocí výměnných karet SD/MMC. Operační systém nese označení Pocket PC Phone Edition.

Zůstalo i vibrační vyzvánění a počítači nechybí ani připojení k internetu pomocí GPRS.
Li-Ion baterie udrží komunikátor při životě až 150 hodin a hovořit s ním můžete až 3,5 hodin. Pokud budete komunikátor používat pouze jako PDA, můžete očekávat, že baterie vydrží patnáct hodin.

AT&T Wireless bude nový komunikátor prodávat za 549,99 dolaru

Váš názor Další článek: Philips 625 a 825: informace a fotografie nových mobilů

Témata článku: Siemens, , , , Nov