Nový Sony Ericsson a další chuťovky z Japonska

Sony Ericsson nabízí véčko, jehož hlavní displej zobrazuje 260 tisíc a vnější 65 tisíc barev. Mobil vypadá hodně dobře a krom toho s ním lze ovládat i televizi. Asi se přestěhuju do Japonska, chcete se mnou?

Společnosti Hitachi, Sanyo a Sony Ericsson uvedli pro japonskou síť KDDI několik nových telefonů. Jedná se o zajímavou várku véček, o kterých si zatím můžeme nechat jen zdát - jsou totiž určeny pro CDMA. To ale vůbec nevadí, krátké seznámení s nejnovějšími "východními" trendy není vůbec na škodu. Začneme u značky, která je nám Evropanům nebližší.

Sony Ericsson A1402S

Tohle véčko nám v otevřeném stavu něco připomíná, podobné "vykousnutí" displeje už známe z modelu Z600, který u nás Sony Ericsson běžně prodává. Netradiční prvky nalezneme při pohledu na zavřený mobil. Umístění vnějšího displeje v dolní části telefonu není moc obvyklé, stejně jako pozice snímače vestavěného fotoaparátu. Ten se může pochlubit rozlišením 0,3 megapixelu, dokáže tedy fotit v rozlišení 640 x 480, 320 x 240 a taky 160 x 120. Nechybí ani video a zoom. Zatím tedy nic revolučního, pojďme dál.

Klepněte pro větší obrázek
Design trošku připomíná Sony Ericsson Z600

Teď poslouchejte - vnitřní displej má 260 000 barev a rozlišení 240 x 320 obrazových bodů (!). Určitě si dokážete představit, jak na něm musí vypadat fotky. Stydět se ovšem nemusí ani malý displej, který podporuje 65 tisíc barev. Takovou barevnou paletu nenabízí hlavní displej u většiny v Česku nabízených mobilů. Polyfonní vyzvánění je 64hlasé, nejlepší modely u nás zvládnou čtyřicet hlasů.

Klepněte pro větší obrázek
Vnější displej je spíše dole, mobil tak opticky "padá" dopředu

Co byste řekli infračervenému portu? Že to už znáte? Tento ale umí ovládat i televizi. Zajímavá je i čtečka čárových kódů. V Japonsku určitě vědí, jak ji využít. Mobil dále dokáže měnit barvu, nečekejte ovšem žádná kouzla, slouží k tomu obyčejné výměnné kryty :) Obdivuhodná je i velikost 89 x 47 x 22 mm a hmotnost 104 gramů.

Klepněte pro větší obrázek
K dispozici jsou výměnné kryty

Sanyo a Hitachi

Mezi další kousky patří Sanyo A5405SA a Hitachi W21H. Ačkoli se u nás s telefony těchto značek nesetkáme, v Japonsku se jim očividně daří. Není divu, design obou mobilů je velmi povedený. Nabídkou funkcí se nejedná o žádné tahouny, jsou to spíše mobily pro začátečníky. Za zmínku snad stojí megapixelový fotoaparát u Hitachi, který umí fotit až v rozlišení 1280 x 960 obrazových bodů. Japonské školačky tak mají další hračky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sanyo A5405SA (vlevo) a Hitachi W21H (vpravo)

Diskuze (23) Další článek: T-Mobile má nový slogan

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , Sony Ericsson Z600, Chuť, Eri, Son, Nov