Nový Sony Ericsson K600 a Z800: kouzlo třetí generace (první pohled)

Včera byly představeny dva nové telefony Sony Ericsson. Jedná se o špičkově vybavené multimediální modely K600 a Z800, které se objeví také na našem trhu. Výrobce přináší i novou UMTS/EDGE datovou kartu a předzvěst „Walkman mobilu“.
Kapitoly článku

Rychlý internet přímo do notebooku

Mezi novinkami se objevila také nová datová karta určená do slotu PCMCIA notebooků. Nese označení GC95 a jedná se o první datovou kartu Sony Ericssonu pro sítě UMTS. Mimo to podporuje čtyři pásma GSM (850/900/1800/1900 MHz) a technologii EDGE třídy 10. V sítích UMTS bude teoretická přenosová rychlost až 384 kbps, s technologií EDGE pak maximálně 247 kbps. Karta má pevnou, zabudovanou anténu, připojit lze ale externí. Do prodeje by se měla dostat až ve třetím kvartálu tohoto roku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Walkman mobil

Sony Ericsson chce navázat na tradici výroby osobních přehrávačů hudby své japonské polovičky i v oblasti mobilní komunikace. Walkmany firmy Sony se vyrábí již od roku 1979 a vždy držely krok s nejnovějšími trendy a technologiemi. Proč tedy do walkmana nezabudovat mobilní telefon? Sdružená zařízení kombinující mobil s digitálním fotoaparátem nebo MP3 přehrávačem jsou dnes v módě a dobře se prodávají, tak proč ne.

Některé mobilní telefony dokáží sloužit jakou přehrávač hudby a nabízí je také Sony Ericsson. Nový „Walkman mobil“ by však měl být více přizpůsoben k použití jako přehrávač hudby. Hudbu do nového přehrávače pak bude možné stahovat přímo z internetu hudebního portálu firmy Sony. Nahrávky přitom budou k dispozici ve formátu Atrac nebo MagicGate, které se dají zabezpečit proti kopírování.

Walkman mobil bude mít ve standardní výbavě především velkou paměť, kvalitní sluchátka a snadné připojení k počítači pomocí USB kabelu, který zajistí rychlý přenos hudebních souborů do přístroje. Zároveň bude umět pracovat v sítích třetí generace, kde je zabezpečena rychlá datová výměna, ale zároveň bude podporovat GSM sítě a technologii GPRS, aby jeho použitelnost byla co největší.

Tento zajímavý přístroj k vidění na kongresu GSM není, byla zde ale představena jeho idea. Je však zřejmé, že se na vývoji intenzivně pracuje, na trh by se totiž měl dostat ještě letos.

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Třetí generace, První pohled, Pohled, Generace, Kouzlo, Tmavý rámeček, Eri, Gen, Nevyužitý prostor, Nov, Masivní kloub, Son, Totožný telefon, Titanium Silver