Nový Sony Ericsson Premini IIS: stylovka na japonský způsob

Sony Ericsson nabízí v Japonsku kromě špičkových telefonů s nejmodernějšími technologiemi také stylové telefony řady Premini. Novinkou v této řadě je model IIS s netradičním designem a kryty v pastelových barvách. Ve výbavě najdeme mimo jiné i superjemný displej a slot pro paměťové karty.

Premini: když se chcete lišit

Stylová řada mobilních telefonů Premini od společnosti Sony Ericsson je nabízena pouze u japonského operátora NTT DoCoMo. Přestože se k nám tyto telefony nikdy nebudou dovážet a ani by v našich sítích GSM nefungovaly, jedná se o zajímavé přístroje, které jsou vzorem i při vývoji evropských modelů. Novinkou v této řadě je Premini IIS.


Barevné varianty nového Premini IIS

Prvním modelem v loni uvedené řadě Premini ještě neměl typové označení. Obsahoval jen základní výbavu a nejvíce na něm zaujalo netradiční konstrukční pojetí a hlavně rozměry a hmotnost. S 69 gramy se řadí mezi nejlehčí telefony na trhu. Konstrukci antény ve tvaru masivního ucha obkoukal i nový evropský model J300, který brzy přijde i na náš trh.

     
Premini bylo nabízeno ve dvou barvách

Jako druhý přišel baculatý model Premini-S. Ten vychází ze staršího modelu, takže se jedná o velmi malý a lehoučký telefon. Výbava je jen základní a značně nevšední design nejvíce připomíná staré barevné Alcately One Touch Club.

Poznámka ML: To byla zase jednou diskuse, když jsem napsal, že je ošklivý...

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Trochu bláznivé Premini-S

Zatím posledním přírůstkem je Premini II. Tento telefon je již postaven koncepčně zcela jinak, jedná se o přístroj běžné velikosti i hmotnosti, ale s luxusním vzhledem. Výbava je celkem běžná, vyniká pouze špičkový displej s rozlišením 240 × 320 bodů a podpora paměťových karet MemoryStick Duo. Vestavěný fotoaparát má VGA rozlišení, k dispozici nejsou ani rychlé datové přenosy.


Premini II

Jde s dobou, jde s módou

Nový Premini IIS konstrukčně vychází z předchozího modelu. Design telefonu byl zcela přepracován a podobně jako u modelu Premini-S je více odvázaný a hlavně také barevnější. Nabízen bude ve třech barevných kombinacích: oranžová se stříbrnou, bílá s levandulovou a modrá se zelenou barvou. První ze zmiňovaných barev je vždy barva horního krytu, druhá zadní části telefonů včetně boků.

 

Přední kryt je na horní a dolní hraně zakulacen, jinak se telefon drží linií kvádru o velikosti 107 × 47 × 20 mm a tvarově není nijak zvláštní. Telefon zaujme především svými výraznými barvami. Barva předního krytu je přitom přenesena i na klávesnici, což působí docela nezvykle. Hmotnost přístroje je 99 gramů.

 

Jedna z hlavních změn oproti předchozímu modelu se odehrává u fotoaparátu. Ten je nově vybaven čipem CCD s megapixelovým rozlišením. Snímky můžete ukládat na paměťové karty MemoryStick Duo, které však více poslouží jako úložiště hudebních souborů. K telefonu totiž dostanete kvalitní stereofonní sluchátka v barvě mobilu.

 

Displej zůstal stejný jako u předchozího modelu. Na ploše s úhlopříčkou 48 mm nabízí velmi jemné rozlišení 240 × 320 bodů a dokáže se rozzářit 262 tisíci barvami.

 

V oficiální specifikaci se blíže nezmiňuje žádná funkční výbava telefonu. Vícepoložkový adresář s velkou kapacitou a kalendář je již dávno zavedeným standardem. Nechybí samozřejmě přehrávač hudebních souborů a služba iMode, kterou můžeme chápat jako japonskou obdobu wapu. Že se nejedná o žádný technologický zázrak, ale o stylový telefon, dokazuje i slabá výbava v oblasti datových přenosů. Rychleji než 28,8 kbps to nepůjde.

 

A na závěr ještě zmínka o výdrži mobilu. Udávaných 460 hodin výdrže v pohotovostním režimu je velmi slušná hodnota, při hovoru telefon zvládne podprůměrných 140 minut.

Diskuze (6) Další článek: Šuškanda: Nokia na E3 možná představí novou N-Gage "N-series"

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Stylová řada, Styl, Son, Způsob, Slabá výbava, Pře, Technologický zázrak, Eri, Nov