Nový Sony Ericsson T316 v barvách pomerančů

Sony Ericsson T316 má být levný, ale funkcemi více než nabitý mobilní telefon. Je triální, má barevný displej a určitě neotřelý vzhled.

Mobilní telefon Sony Ericsson T300 až doposud neměl svoji zámořskou variantu - na americkém trh tak doposud chyběl levný mobilní telefon s barevným displejem. To se však již brzy změní, protože operátor Orange přihlásil k certifikaci nový triální mobil Sony Ericsson T316.

   
Pohled na zadní stranu a z obou boků; všimněte si okénka infraportu...

Mobil byl vyroben pro tohoto operátora na zakázku, čemuž odpovídá nejen jeho logo vytištěné ve spodní částí mobilu pod klávesnicí, ale také jeho - až na výjimky - oranžová barva.

 
Postup uvedení telefonu do provozu, pohled zepředu....

Velikostně a vzhledově je nový telefon srovnatelný spíše s asijským modelem T100, ovládací prvky však jeho příbuznost s třístovkou více než nápadně připomínají. Ovládání se děje prostřednictvím čtyřsměrového kurzoru umístěném pod středem spodního okraje barevného displeje. Displej je stejný jako u modelu T300. Podle našich informací jsou tlačítka kvalitní (přestože jsou pryžová) a mají poměrně jistý stisk.


Struktura menu jako na dlani...

Portfolio nabízených funkcí není nikterak malé. Pro datové přenosy můžete využít rychlých datových přenosů s využitím technologie GPRS (rychlost 4 + 1 timeslot). Data můžete využít nejen pro prohlížení wapových stránek, ale také pro práci s elektronickou poštou. Telefon dokáže přijímat multimediální zprávy MMS a po připojení modulu digitálního fotoaparátu je dokáže také odesílat.

 
Pohled do zákulisí - takhle to vypadá uvnitř...

Přítomnost modrozubé konektivity jistě mnoho uživatelů alespoň potěší, stejně jako další doplňkové schopnosti - mobil dokáže komunikovat se stolním nebo s kapesním počítačem, můžete do něj uložit fotografie k jednotlivým položkám v menu. Samozřejmostí jsou drobnosti jako skladatel vyzváněcích melodií, kalkulačka, převodník měn či několik her - ty však podle všeho nebudou javové.


Pro "fajnšmekry" pohled na střeva...

Cena tohoto telefonu není známa - dá se však předpokládat, že bude v síti Orange dotován za více než přijatelnou cenu, což otevírá reálnou možnost, že se tento model dostane některými distribučními kanály i do naší republiky. Podle našeho názoru má určitě co nabídnout a jeho vzhled je zajímavější než vizáž modelu T300.

Diskuze (20) Další článek: Seriál: nejlepší hry na Nokii 7650 podle RedBosse

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Sony Ericsson T300, Asijský model, Nov, Bar, Eri, Son, Pomera, Pomer