Nový vzhled Messengeru dorazil k dalším uživatelům. Tmavé schéma stále chybí

Novou podobu jednoho z nejoblíbenějších „kecálků“ představil Facebook už na podzim loňského roku. V té době se již některým uživatelům sám na mobilu aktualizoval, ale potom se zase vrátila stará verze. Nová vlna automatických aktualizací probíhá v těchto dnech. Messenger 4 přináší zejména zásadně změněnou grafiku, ale má nabídnout i některé nové funkce.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nová podoba Messengeru na Androidu a iOS

Hlavní výhodou nového Messengeru 4 má být jeho větší rychlost a přehlednost. Samostatnou nabídku pro chování konverzací (např. jejich utlumení nebo vymazání) nahrazuje kontextová nabídka u každého kontaktu, kterou vyvoláte dlouhým stiskem na konverzaci. Snížil se také počet nabídek na spodní liště. Rozložení všech prvků v rámci jedné obrazovky je rozhodně přehlednější, ale zvyknout si musíme na všudypřítomné zaoblené tvary.

Klepněte pro větší obrázek
Na tmavý režim Messengeru si budeme muset ještě počkat

Jednou z hlavních funkčních novinek nového Messengeru 4 má být tmavý motiv rozhraní, který šetří oči, ale i baterii u zařízení s OLED displejem. Tato funkce se s novou vlnou aktualizací stále neaktivovala. Dále se do budoucna uživatelé Messengeru mohou těšit i na funkci známou již z chatovací části Instagramu – pokud smažete v konverzaci zprávu, vymaže se také druhé straně.

Aplikaci Messenger od Facebooku můžete stahovat zdarma:

Diskuze (3) Další článek: Vyzkoušeli jsme Lenovo Z5 Pro GT: Rekordně tenké rámečky, rekordně velká paměť a rekord v Antutu

Témata článku: , , , , , , , , , Automatická aktualizace, Funkce známý, Loňský rok, Schéma, Stará verze, Samostatná nabídka, Nová vlna, Nový messenger, Vzhled, Druhá strana, OLED displej, Tmavé schéma, Velká rychlost, Hlavní výhoda, U Messengeru, Nová funkce,