Nubia Red Magic 5G: Nejrychlejší displej na světě a barvy, které vám vypíchnou oči

Nubia Red Magic 5G je pokračování řady herních smartphonů, které to nepřehání s cenou. Kromě opěvované podpory 5G sítí zaujme displej, operační paměť, aktivní chlazení a křiklavý design.

Displej je 6,65" AMOLED s rozlišením Full HD+, hráči ale slyší především na obnovovací frekvenci, a tam má Red Magic rekordních 144 Hz! Jde o první mobil na světě s takovou hodnotou. Nubia panel označuje jako ESports Display a slibuje nejlepší možný herní zážitek.

Operační paměť má střízlivých 12 GB RAM LPDDR5 (rekord už pár týdnů drží Samsung Galaxy S20 Ultra se 16 GB RAM), stejně tak úložiště má „pouze“ 256 GB, zato jde o rychlou technologii UFS 3.0. Procesor je pochopitelně aktuální špička: Snapdragon 865, což vysvětluje i podporu 5G.

Výbava bez slabých míst

Čtečka otisků prstů je integrovaná v displeji, baterie má solidních 4 500 mAh, ale na podobné hodnoty jsme u herních mobilů zvyklí. Nabíjí se masivním výkonem 55 W a vývojáři mysleli i na takovou drobnost, jako je správně zalomený USB-C kabel, aby nepřekážel při hraní.

Výrobce si hodně zakládá na technologii Active Liquid-Cooling with Turbo Fan 3.0, což je aktivní chlazení, kdy větrák žene vzduch přes heatpipes, ve kterých koluje kapalina. Jak už je u této značky zvykem, nechybí triggery na bocích telefonu, ke kterým můžete v jednotlivých hrách namapovat libovolné funkce.

U předchozího modelu bylo vidět, že jsou prioritou hry a fotoaparát trochu pokulhával. Tentokrát si prý dali záležet i na kameře, pod hlavním objektivem je 64MPx čip Sony IMX686, doplňuje jej širokoúhlý 8MPx a 2MPx pro mapování hloubky scény. Selfie má 12 MPx.

V Číně už se Red Magic prodává, začíná na cca 15 500 Kč (8/128GB), špičková verze přijde na 16 700 Kč (12/256GB). Evropská verze se začne prodávat v dubnu a ceny budou oznámeny později. A barevná provedení? Jen se na ně podívejte do galerie. Podle mého názoru půjde o jeden z nejnápadnějších a nejnápaditějších telefonů na trhu!

Diskuze (2) Další článek: Týden Živě: Souboj Intel s AMD, grafiky, El Capitan a (skoro) žádný koronavir

Témata článku: Nubia, , , , , , Nubia RedMagic, Nubia RedMagic 5G, Evropská verze, Displej, ? Displej, Magi, RedMagic, Campaign, Full HD +