Nvidia Grid je teď GeForce Now a jde do ostré akce

Streamování her od Nvidie mění jméno na GeForce Now a konečně přechází z testu do ostrého provozu. Jaké jsou ceny a podmínky?

Od prvního října začíná pro Nvidii nová éra. Z dodavatele hardwaru se stává i dodavatelem služeb. Spouští službu GeForce Now, kterou jsme dosud znali a testovali jako Grid. Jde o hraní streamovaných her přes internet, říjnem počínaje vstupuje do komerčního provozu a dostane nové zajímavější hry.

Prvního října také oficiálně do evropského prodeje vstupuje Shield Android TV. Na začátku se bude prodávat v UK, Francii, Německu, Norsku, Dánsku, Finsku a Švédsku. Protože se ale bude prodávat třeba i přes Amazon, objednávky v rámci Evropy budou bez problémů. Evropská cena kopíruje americkou jen v eurech, tedy základní verze přehrávače bude stát 200 Euro, další gamepad vyjde na 60 Euro (jeden je v balení) a dálkový tenký ovladač 55 Euro.

Na zahájení prodeje Shieldu TV v ČR čekat nemusíme. Nvidia Shield Android TV za 6300 na Amazonu DE nebo CO.UK s bez...

Posted by Tomáš Holčík on 2. říjen 2015

Velkou sázkou na budoucnost je Geforce Now. Službu Grid už na tabletech konzolích a přehrávačích Shield máme vyzkoušenou. Německé servery už jsou rychlé a můžete přes internet hrát i závodní hry nebo akční střílečky. Neznámou je ale reálný zájem uživatelů. Za měsíční cenu 8 dolarů (v Evropě tedy 10 Euro) si budete moci hrát aktuálně 50 her. První tři měsíce budou zdarma. Z nových áčkových her na Geforce Now přibude Witcher 3 a Resident Evil: Revelations 2, ty ale nebudou v ceně předplatného a budete si je dokupovat. Ceny těchto her jsou vyšší nebo stejné jak na Steamu, v ceně hry na Geforce Now ale dostanete i kód pro Steam. Když ten někomu prodáte, bude výsledná cena za streamovanou verzi hry příjemnější. Komplikované že?

Geforce Now v češtině. Samostatné placené hry mají alespoň v ceně kód pro Steam nebo GOG.com (Witcher 3). Hrát přes Geforce now je ale můžete jen s předplatným. Přes Steam pochopitelně zdarma.

Posted by Tomáš Holčík on 1. říjen 2015

Popravdě z těch nyní nabízených her, které budou zdarma v rámci předplatného, jsem si vybral jen pár a řada z nich je k mání na Steamu za cenu menší než je cena měsíčního přeplatného GeForce Now. Na druhou stranu ušetříte za výkonný hardware.

GeForce Now pracuje ve dvou režimech podle rychlost vaší internetové linky. S doporučenou rychlostí stahování 20 Mb/s můžete hrát plynule hry v rozlišení 720p a 60 snímky za sekundu, pro Full HD a 60 fps už budete potřebovat asi 50 Mb/s. Odezva od nejbližšího datového centra Nvidie, které jsou rozmístěné po celém světě, by neměla být vyšší než 60 ms.

Klepněte pro větší obrázek
V ceně předplatného bude zatím 50 her
Klepněte pro větší obrázek
Ceny her ke streamování jsou stejné nebo vyšší, než za kolik je můžete sehnat na Steamu. U všech kromě MotoGP ale  v ceně dostanete i kód pro Steam nebo GOG.com

Čas ukáže, jak se bude rozšiřovat nabídka her v ceně předplatného a jak rychle se budou objevovat ty nejnovější a nejžádanější tituly.

Konkurence ve streamování her moc není. Sony nabízí Playstation Now za 20 dolarů měsíčně se staršími tituly pro Playstation, Amazon nabízí v USA za stejnou cenu jako Geforce Now službu Gamefly streaming, kde je ale málo her a kvalita není tak vysoká. 

Klepněte pro větší obrázek
Nvidia se chlubí, čím je její služba lepší než konkurence.

Geforce Now aktuálně bude přístupná výhradně na zařízeních Shield, tedy Portable, Tablet a Android TV. Vzhledem k povaze služby a srovnávání se s Netflixem je ale jen logické, že Nvidia bude chtít nabídnout tuto službu časem na co největším počtu jiných zařízení.

V rámci nové aktualizace dostane Shield Android TV také podporu Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio pass-through s dekódováním WMA-Lossless. Přibude podpora pro výstup 23,976 FPS a hardwarová akcelerace kodeku VC-1.

Zdroj: Nvidia

Diskuze (4) Další článek: Víme, které telefony od HTC dostanou Android 6.0. Jednička chybí

Témata článku: , , , , , , , MotoGP, Resident Evil, Áčko, Evropská cena, WMA, Geforce, NOW, GeForce Now!, Hardwarová akcelerace, Nabídka her, Výsledná cena, Nová éra, Witch, TED, Lossless, Irsko,