O2 chystá další drastické změny v Benefitu

Nově už neplatí že když moc nevoláte tak dostanete jen málo, tentokráte přijdete o všechno co máte!

Blýská se na horší časy

O několika významných změnách ve věrnostním programu O2 Benefit pro paušální zákazníky jste se mohli dočíst už v tomto článku, průběžně vás také informujeme o navyšování bodových hodnot odměn, což nejednomu zákazníkovi pořádně pohne žlučí. Ono sbírat body už tak nebylo snadné a když vám je navíc operátor ze dne na den potichu znehodnotí, tak je to k vzteku. To co se ale dělo s Benefit programem do teď jen potvrzuje starou pravdu, že nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. A právě v duchu tohoto hesla dochází od 1. června k dalším drastickým změnám. Tentokráte už totiž neplatí, že když moc nevoláte, tak dostanene jen málo, tentokráte přijdete o všechno co máte! Stačí nesplnit novou podmínku – provolání 50 placených minut měsíčně a O2 vám nastřádané bodíky nekompromisně vymaže.


Jedno je jisté, pro málo volající zákazníky Benefit definitivně skončil. Ale i ti co volají hodně se musí mít na pozoru, jeden slabší měsíc a body jsou fuč.

Nová podmínka bude aplikována následovně: každá tři zúčtovací období bude zákazník zkontrolován, zda v každém z nich provolal alespoň 50 placených minut, nebere se průměr. Pokud ne, jeho Benefit konto bude vynulováno. Akce už byla v podstatě rozjeta, těm zákazníkům, kteří v měsících březen, duben a květen výše popsanou podmínky nesplnili, bude v blízké době zaslána varovná SMS s informací, že musí začít víc utrácet, respektive navýšit provoz. Další kontrola proběhne za měsíce červen, červenec a srpen, tady už O2 bez okolků smaže konta všem málo volajícím zákazníkům. Pokud nějaké ty body máte, příliš nevoláte a nechcete o ně přijít nezbývá než je buď vyměnit za nějakou odměnu z katalogu nebo je převést na aktivní číslo. Převést jde ale nejméně 500 bodů, takže všechny nezachráníte.

Co vybrat?

Pokud nahlédnete do katalogu odměn, sami uvidíte, že vybírat je z čeho. Druhá věc jsou pak bodové hodnoty odměn. Pokud v blízké době plánujete nákup dotovaného přístroje prostřednictvím Mobil+, můžete vzít slevovou poukázku, její planost je půl roku. Možnost rychle se bodů zbavit skýtá dobití předplacené karty nebo výměna bodů za služby operátora. Pro ty bodově movitější se možná bude hodit slevová poukázka k některému partnerovi. O2 aktuálně také přidal do výběru třeba nové CD od Madonny nebo R.E.M., každé po 1 200 bodech. Přibyly ještě vstupenky na koncerty Celine Dion a Avril Lavigne v O2 Aréně, ty jsou po tisícovce. Stav svého bodového konta můžete zjistit třeba na faktuře nebo online zde. Pro představu co kolik stojí přidávám ještě ukázkovou tabulku:

Příklady odměn body objednací kód
poukázka na telefon při Mobil+ v hodnotě 400 Kč 1 400 441
poukázka na telefon při Mobil+ v hodnotě 1000 Kč 3 200 442
nabití O2 karty za 350 Kč 1 400 155
nabití O2 karty za 550 Kč 1 800 156
60 min. hovorného (4×15) 850 261
kilometrická banka ČD (2 000 Km) 5 500 203
poukázka na zboží Datart na 1 250 Kč 4 500 401
poukázka na zboží u dalších partnerů na 1 250 Kč 4 000 viz. katalog

Tip: Na toto téma probíhá diskuze na našem fóru

A ještě jedna novinka na závěr: zároveň dochází ke změně v platnosti bodů. Benefit body jsou platné po dobu dvou let místo tří. Platnost se počítá od roku, kdy byly přiděleny (např. všechny Benefit body získané v roce 2006 jsou platné až do 31. prosince 2008). Benefit body, které nebyly užity v době své platnosti, propadají…

Diskuze (45) Další článek: Nokia N96 nejspíše už v létě

Témata článku: , , Benefit, Málo volající, Celine, Nová podmínka