O2 Epico Slim: plochá bezdrátová podložka s kabelem, který neztratíte

O2 začalo už před nějakým časem prodávat příslušenství brandované pod vlastní značkou. S logem O2 nakoupíte na e-shopu operátora například adaptéry, kabely, držáky do auta, pouzdra a nejrůznější další drobnosti. My jsme tentokrát vyzkoušeli bezdrátovou podložku O2 Slim, kterou pro operátora dováží z Číny tuzemská značka Epico. Na výběr je černo-šedé nebo bílé provedení, podložka přijde na 499 Kč.

Jedná se o klasickou podložku pro bezdrátové dobíjení smartphonů s podporovaným standardem dobíjení Qi a výstupním výkonem 5, 7,5 nebo 10 W v závislosti na konkrétní značce a modelu smartphonu. V balení není dodáván nabíjecí adaptér. K plnému využití výkonu podložky doporučujeme alespoň 18W adaptér (9V~2A). I ten O2 na e-shopu nabízí, nebo můžete využít jakýkoli jiný, např. ten od svého telefonu.

Kabel se jen tak nezamotá

Výhodou podložky je napevno připojený 1,5 m dlouhý plochý kabel, který nemá takovou tendenci se zašmodrchat. Nabíječku tak můžete kamkoli přenést a i bez adaptéru připojit do USB-A konektoru. Podložka kruhového tvaru měří v průměru 108 mm a vysoká je pouze 6,5 mm, takže ještě tenčí než běžný smartphone. Stabilnímu položení na stolek pomáhá pryžový okraj ve tvaru kružnice na dně podložky.

Podobná pryžová ploška (s logem O2) je i nahoře k položení mobilu. Vycentrování většiny zařízení běžné konstrukce je bezproblémové, pouze u rozměrově menších telefonů s hodně vystouplým modulem fotoaparátu (např. Samsung Galaxy S21, Apple iPhone 12 mini) bude nutné položit telefon trochu mimo těžiště, anebo bude na podložce trochu zvednutý. Obojí může ovlivnit efektivitu dobíjení. U naprosté většiny mobilů ale prostě jen položíte a nabíjíte.

Rychlost nabíjení není ani při využití maximálního výkonu 10 W nijak závratná, proto doporučujeme podložku spíše jako doplňkový způsob dobíjení na pracovní stůl nebo na noční stolek, kde se během noci telefon do plné kapacity dobije. O nabíjení informuje zeleně svítící LED dioda, při nesprávně položeném zařízení nebo překážce problikává modré světlo.

Diskuze (1) Další článek: Nový Exynos má výkonem preválcovat Apple A14 Bionic. Důkazy ale zatím chybí

Témata článku: , , , , , , , , , Dobíjení, Podložka, SLI, Kabel, Adaptér, Operátor, Telefon,